Πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης οι μάσκες προστασίας

Οι μάσκες, το νέο αξεσουάρ της εποχής μας, έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας για πολλούς ανθρώπους. Έχουν γίνει αντικείμενο καθημερινής χρήσης και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να περάσουν τα δικά τους μηνύματα, μέσω της δημιουργίας έργων τέχνης πάνω σε αυτές.

AP Photo/Vincent Yu

Ο σχεδιαστής κοστουμιών και ηθοποιός, Έντμουντ Κοκ, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Χονγκ Κονγκ, αποφάσισε να δημιουργήσει τα δικά του έργα πάνω σε μάσκες προστασίας, αντλώντας έμπνευση από τα προβλήματα και την πολιτική κατάσταση της πόλης.

AP Photo/Vincent Yu

Ένας ζωντανός κορονοϊός, ένα γάντι που κλείνει το στόμα και έργα που διακοσμούν ναούς, είναι μερικά από τα δημιουργήματά του τα οποία αναπαριστούν την πανδημία, την καταπίεση της ελεύθερης γνώμης στο Χονγκ Κονγκ αλλά και την απαγόρευση των ταξιδιών λόγω της πανδημίας.

AP Photo/Vincent Yu

Ο σχεδιαστής έχει δημιουργήσει πάνω από 170 έργα, στα οποία αναπαριστά διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και στιγμές της καθημερινής ζωής. Ελπίζει, ωστόσο, ότι ο κόσμος θα θυμάται τις στιγμές της πανδημίας μέσα από τα έργα του, μόλις η πανδημία τελειώσει.

AP Photo/Vincent Yu

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …