Πατριωτικές κορώνες Ερντογάν ενόψει εθνικής εορτής

Turkish Presidency via AP

Μήνυμα προς το έθνος από τον Τούρκο πρόεδρο και επισκέψεις 21 πολεμικών πλοίων σε 20 λιμάνια της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής για την νίκη των Τούρκων κατά των ελληνικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Ντουμλουπινάρ στην Κιουτάχια (30 Αυγούστου 1922), φρόντισε και πάλι να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Στο μήνυμα του προς το έθνος, παραμονή της επετείου, ο Τούρκος πρόεδρος, χωρίς να κατονομάζει τη χώρα μας είπε ότι «αυτοί που προσπάθησαν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο και αυτοί που προσπάθησαν να εισβάλουν πριν από 100 χρόνια είναι οι ίδιοι...» για να συνεχίσει λέγοντας πως «με τη νίκη μας στις 30 Αυγούστου, διακηρύξαμε για άλλη μια φορά σε ολόκληρο τον κόσμο ότι αυτή η γη είναι η αιώνια πατρίδα μας».

Η «Γαλάζια Πατρίδα»

Με διθυραμβικές αναφορές στον Κεμάλ και επικρίσεις στις «μεγάλες δυνάμεις» και τη «Συνθήκη των Σεβρών» υπογράμμισε στο μήνυμά του πως «όπως και τότε, έτσι και σήμερα, δε θα διστάσουμε να υπερασπιστούμε με τον ίδιο ενθουσιασμό την Γαλάζια Πατρίδα μας».

Η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας ετοιμάζει τον εορτασμό της επετείου που αφορά κυρίως τις ένοπλες δυνάμεις και περιλαμβάνει καταθέσεις στεφανιών από την πολιτική ηγεσία στο μνημείο του Ατατούρκ, τελετές στα στρατόπεδα και την Πολεμική Ακαδημία, παρελάσεις, προαγωγές στο στράτευμα αλλά και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας: επισκέψεις 21 πολεμικών πλοίων σε 20 λιμάνια της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας.

Αρκετά από αυτά τα λιμάνια είναι απέναντι από το Καστελόριζο (Kας), απέναντι από τη Χίο και τη Λέσβο ( Τσεσμέ, Μαρμαρίδα και Σμύρνη).

«Αιτία πολέμου»

►Θα πρέπει να σημειώσουμε πως από το πρωί του Σαββάτου, η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ απειλών. Την αρχή έκανε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι που δήλωσε πως η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας στα 12 ν.μ. ανατολικά αποτελεί «αιτία πολέμου» και αργότερα, το βράδυ της ίδιας ημέρας τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να επαναλαμβάνει το ίδιο μήνυμα που είναι πάγια θέση της Τουρκίας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …