Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε τζαμί στο Μπανγκλαντές

Θρήνος για τα θύματα της έκρηξης

AP Photo/Al-emrun Garjon

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 37 τραυματίστηκαν εξαιτίας έκρηξης σε τζαμί έξω από την Ντάκα του Μπανγκλαντές. Η έκρηξη, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τις πυροσβεστικές αρχές προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, την ώρα που οι πιστοί βρίσκονταν στο χώρο για τις βραδινές προσευχές.

Οι περισσότεροι τραυματίες φέρουν μέτρια έως σοβαρά εγκαύματα, πολλοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ μεταξύ των 17 νεκρών είναι και ένα μικρό παιδί που κατέληξε εξαιτίας της σοβαρότητας των εγκαυμάτων που υπέστη.

Οι ειδικοί της πυροσβεστικής ανέφεραν πως πρέπει να υπήρξε διαρροή από τον αγωγό αερίου, το οποίο συγκεντρώθηκε μέσα στο τζαμί γιατί τα παράθυρα ήταν κλειστά. Όταν άναψαν τα κλιματιστικά θεωρείται πιθανό να προκλήθηκε σπινθήρας, ο οποίος οδήγησε στην έκρηξη. Η έρευνα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής είναι σε εξέλιξη.

Γιατροί φροντίζουν τους εγκαυματίες από την έκρηξη

AP Photo/Abdul Goni

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο Μπανγκλαντές είναι συχνά τέτοιου είδους δυστυχήματα, λόγω των χαλαρών μέτρων ασφαλείας και της έλλειψης επαρκούς αστυνόμευσης της τήρησής τους.

Τον Φεβρουάριο του 2019, έπειτα από πυρκαγιά σε παλαιό προάστιο στην Ντάκα, έχασαν τη ζωή τους 71 άνθρωποι, ενώ τον Μάρτιο του 2019 κάηκαν 25 άνθρωποι όταν ξέσπασε φωτιά σε εμπορικό κέντρο 22 ορόφων.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …