Συνεδριάζει εν κρυπτώ για τον λόφο Καστέλι η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης

Τις έντονες διαμαρτυρίες συλλογικοτήτων αλλά και δημοσιογράφων τοπικών ΜΜΕ στα Χανιά συναντά η εν κρυπτώ αιφνιδιαστική συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης μέσω τηλεδιάσκεψης. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης έχει τεθεί και το ζήτημα της αξιοποίησης των ιστορικών κτιρίων στον λόφο Καστέλι, μετά την εκκένωση της κατάληψης rosa nera. 

Η συνεδρίαση της Συγκλήτου ορίστηκε για τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης και η σχετική πρόσκληση δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε κλειστό διαδικτυακό φόρουμ όπου έχουν πρόσβαση τα μέλη της.

Οπως μεταδίδει το τοπικό site zarpanews.gr οι συντάκτες του επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τη γραμματεία της Συγκλήτου και ζήτησαν να έχουν πρόσβαση στη συνεδρίαση (που υπό κανονικές συνθήκες είναι δημόσια) ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό αφού δεν είχαν προηγουμένως υποβάλει σχετικό αίτημα. Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται ήταν αδύνατον να υποβληθεί σχετικό αίτημα αφού η επικείμενη συνεδρίαση είχε ανακοινωθεί λίγες ώρες πριν και μόνο σε ένα κλειστό φόρουμ.  

Στην συνεδρίαση πάντως, σύμφωνα με την γραμματεία της Συγκλήτου, συμμετέχει και εκπρόσωπος των φοιτητών. 

Πάντως, αυτή την ώρα οργανώνεται παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο του Πολυτεχνείου ενώ έχει ήδη αναγγελθεί και παρέμβαση των φοιτητών στην τηλεδιάσκεψη από το γραφείο του Αντιπρύτανη, κ. Λαγουδάκη, στον τριτο όροφο του κτιριου της Πρυτανείας. 

Πρόγραμμα δράσεων για τους ελεύθερους χώρους

Νωρίτερα σήμερα και μετά από τη μεγαλειώδη πορεία του Σαββάτου με περισσότερα από 5000 άτομα στο κέντρο των Χανίων είχε αναγγελθεί από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στη Rosa Nera το πρόγραμμα δράσεων, παρεμβάσεων, μουσικών και συγκεντρώσεων για τους ελεύθερους δημόσιους χώρους αυτής της εβδομάδας.  

Αναλυτικά: 

Τρίτη 15/9 – 18:00 Ξεκινάμε από το Κοινωνικό στέκι-Στέκι μεταναστών – Terra Verde (Τσουδερών 39), μια βόλτα για την Rosa Nera και τους ελεύθερους χώρους. Μικροί και μεγάλοι παίζουμε μουσική, τραγουδάμε, με μουσικά παραμύθια την πόλη μας τριγυρνάμε…
Συμμετέχει η μουσική συλλογικότητα Γιαρ Αμάν και τα Γιαραμανάκια.

Τετάρτη 16/9 – 18:00 Θεατρικό δρώμενο – παράσταση ακινησίας στην αρχή της οδού Χάληδων από την ομάδα εργασίας καλλιτεχνικών δράσεων της συνέλευσης του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας.

Πέμπτη 17/9 – 18:00 Πλατεία Δ. Αγοράς, στηρίζουμε την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών με τη συμμετοχή γονέων, μαθητών/-τριών, καθαριστριών/-στών για τους όρους ανοίγματος των σχολείων.

19:30 Παρέμβαση στο γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μ. Βολουδάκη [Παπανδρέου Ανδρέα (Δημοκρατίας) 91 & Πλάτωνος], με αφορμή την πρόσφατη δήλωσή του, περί κλειστών κέντρων σε ξερονήσια για τους αιτούντες ασύλου.

Παρασκευή 18/9 – 18:00 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ενάντια στην λήθη στην πλατεία Δ. Αγοράς. Εφτά χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τίποτα δεν ξεχνιέται, ο ταξικός αντιφασιστικός αγώνας συνεχίζεται.

Σάββατο 19/9 – 12:00 Αποκλεισμός του ξενοδοχείου Ambassadors Residence Hotel (κάτω από τα σκαλάκια της Rosa Nera). Η εταιρία που διαχειρίζεται το εν λόγω ξενοδοχείο έχει ως κοινό εταίρο την «Belvedere Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις» στην οποία το Πολυτεχνείο Κρήτης ξεπούλησε τα κτίρια στο λόφο Καστέλι και κατόπιν δικής της εντολής εκκενώθηκε η κατάληψη Rosa Nera.

17:00 Ανοιχτή συνέλευση στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

Από την ανοιχτή συνέλευση στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην κατάληψη Rosa Nera

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …