Ιεράπετρα: Έκοψαν μεγάλο δέντρο σε αυλή σχολείου - Το χειρότερο μάθημα στα παιδιά

Κόπηκε το τεράστιο δέντρο που βρισκόταν στην αυλή του 2ου δημοτικού σχολείου Ιεράπετρας

Ένα μεγάλο δέντρο το οποίο βρισκόταν στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας έκοψε η δημοτική αρχή Ιεράπετρας, δημιουργώντας αντιδράσεις για το κατά πόσο ήταν αναγκαία η κοπή.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της δημοτικής αρχής, το δέντρο χρειάστηκε να κοπεί επειδή έπεφταν οι καρποί του με κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιο παιδί.

Ωστόσο, ήδη οι αντιδράσεις κάνουν λόγο για πρόχειρη λύση για ένα θέμα που ήταν γνωστό από πέρσι αλλά η δημοτική αρχή δεν έκανε ότι έπρεπε για να βρεθεί εναλλακτική λύση.

Κόπηκε το τεράστιο δέντρο που βρισκόταν στην αυλή του 2ου δημοτικού σχολείου Ιεράπετρας

Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Λιαπάκης μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας, έναν χρόνο πριν ήρθε το θέμα στην πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή με την εισήγηση της διευθύντριας του σχολείου, ωστόσο η δημοτική αρχή δεν επεξεργάστηκε εναλλακτικές λύσεις, προχωρώντας εν τέλει στην κοπή του τεράστιου δέντρου.

Ο κ. Λιαπάκης κάνει λόγο για αντιπεριβαλλοντική πολιτική του Δήμου και έλλειψη διάθεσης να βρεθεί άλλη λύση ενώ ταυτόχρονα θέτει και το ζήτημα για το τι παράδειγμα δόθηκε στα παιδιά, τονίζοντας ότι «το νόμιμο πολλές φορές δεν είναι και ηθικό».

Στην ανάρτησή του ο κ. Λιαπάκης αναφέρει:

Το νόμιμο πολλές φορές δεν είναι και ηθικό. Πήρατε απόφαση να κόψετε ένα δέντρο δεκαετιών στον προαύλιο χώρο του 2ου δημοτικού σχολείου με την δικαιολογία της ασφάλειας των παιδιών και της καταστροφής του τσιμέντου. Αλήθεια τώρα θεωρείτε ότι ένα παιδί κινδυνεύει από πτώση του καρπού? Αλήθεια η κατάσταση του τσιμέντου ήταν τόσο μεγάλη που κινδύνευαν τα παιδιά απ' αυτήν? Η κατάσταση του τσιμεντένιου παρτεριού ήταν τέτοια που να δικαιολογεί την κοπή ενός δέντρου δεκαετιών?" Φυσικά και όχι αν είχατε πράξει τα πρέποντα . Ένα χρόνο πριν ήρθε το θέμα στην πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή με την εισήγηση της διευθύντριας του σχολείου. Σε ένα χρόνο μέσα ΔΕΝ κάνατε απολύτως τίποτα! Δεν μελετησατε τις ενναλακτικες ώστε να λυθεί το πρόβλημα απλά βρήκατε την εύκολη λύση. Να κοπεί το δέντρο! Τις επόμενες μέρες θα καλέσετε τους ίδιους μαθητές να συμμετέχουν στις δράσεις που θα διοργανώσετε για την προστασία του περιβάλλοντος. Αναλογιστηκατε τι παράδειγμα πήραν τα παιδιά απ' αυτήν την κίνηση?? Προφανώς και όχι γιατί τα παιδιά δεν τα ακούει κανείς !

Η αντί περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα με ότι έχει να κάνει το πράσινο εντός της πόλης δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η προχειρότητα που παίρνονται οι αποφάσεις , η έλλειψη διάθεσης για να βρεθούν ενναλακτικες λύσεις η απραξία της δημοτικής αρχής με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποιοι άνθρωποι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Για όλα τα παραπάνω ζητώ την παραίτηση της αρμόδιας αντιδημάρχου και προέδρου της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κας Ρουμελιωτακη ως αποκλειστικά υπεύθυνη για την κοπή του δέντρου!

Οι επιτροπές θα πρέπει να είναι είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όταν πρόκειται να λάβουν τέτοιες αποφάσεις .

Η πόλη χρειάζεται πράσινο που αντί να προσθέτουμε το αφαιρούμε για να πάρει την θέση του το τσιμέντο.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με κάρτες,

Κατά μέσο όρο ο Έλληνας έκανε το 2023 107 συναλλαγές με την κάρτα του έναντι …