Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου 9.10.2020 |

© Perry Toone | Dreamstime.com

Οι προειδοποιήσεις βρετανών επιστημόνων ότι τα νέα περιοριστικά μέτρα στη Βρετανία για την αντιμετώπιση της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων λαμβάνονται καθυστερημένα,  η νέα σειρά περιοριστικών μέτρων σε γαλλικές πόλεις για τον ίδιο λόγο, οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις Αρμενίων-Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ καθώς και η μη αποδοχή από τον Τράμπ ενός δεύτερου, τηλεοπτικού αυτή τη φορά, ντιμπείτ αποτελούν ορισμένες από τις προεξάρχουσες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς Τύπου.   

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Οι νέοι κανόνες για την Covid-19 δεν είναι επαρκείς λένε οι ειδικοί» και στο σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τις Έκτακτες Καταστάσεις εκτιμούν ότι ένα ενδεχόμενο  lockdown σε πάμπς και εστιατόρια στη Βόρεια Αγγλία, το όποιο αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα δεν είναι πιθανό να μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων σε ένα διαχειρίσιμο επίπεδο. Υπογραμμίζουν ότι τα μέτρα αυτά θα έπρεπε να έχουν ληφθεί πριν από τρείς εβδομάδες όταν πρωτοσυζητήθηκε το ζήτημα σε υπουργικό επίπεδο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι καθώς στη Βρετανία τα νέα κρούσματα μολύνσεων από τον κορονοϊό έφθασαν χθες τις 17.500 και καθώς υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στη Βόρειο Αγγλία για ένα νέο  lockdown από την ερχόμενη Δευτέρα, ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα περιοριστικά μέτρα έπρεπε να έχουν ληφθεί νωρίτερα. Στο έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα αναφέρεται στην νέα εκπρόσωπο του Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, τη δημοσιογράφο του ITV Αλέγκρα Στράτον και υπογραμμίζει ότι του διορισμού της προηγήθηκαν μήνες φημολογίας για την ενημέρωση, η οποία θα γίνεται σε πρότυπα της ενημέρωσης του Λευκού Οίκου. Για το θέμα αυτό βουλευτές, τόσο από τους Τόρις, όσο και από τους Εργατικούς χαρακτήρισαν τη δουλειά της Στράτον ως «φρικιαστική».

Στη Γαλλία, η Le Figaro γράφει στο πρωτοσέλιδό της : «Αυτά που έχει ήδη κοστίσει η υγειονομική κρίση στη Γαλλία» με το κύριο άρθρο να επισημαίνει ότι από τα 468 δισεκατομμύρια που περιλαμβάνει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ήδη έχουν εκταμιευθεί 50 δις. Γράφει ακόμη ότι σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ ανακοινώνει μια αύξηση της βοήθειας στους τομείς της οικονομίας που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Η ίδια εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οποία, μεταξύ άλλων,  τονίζει ότι η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι υπάρχουν κανόνες τους οποίους οφείλει να σεβαστεί. Σε έτερο πρωτοσέλιδο  δημοσίευμα της η εφημερίδα γράφει ότι όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν η Λιόν, η Λίλη, το Σέν ντε Ετιέν και η Γκρενόμπλ τίθενται σε μέγιστη επιφυλακή λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού. Η Liberation από την πλευρά της φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ από τον πόλεμο Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν και έχει τίτλο : «Ρεπορτάζ από την Αρμενία. Ο πόλεμος ως κληρονομιά».

Στις ΗΠΑ, τέλος η Washington Post έχει πρωτοσέλιδο τίτλο: «Ο Τράμπ αποσύρεται από το δεύτερο ντιμπείτ καθώς αυτό γίνεται online” με το κύριο άρθρο να τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο ΑΣμερικανός προεδρος αρνήθηκε να μετάσχει σε μια δεύτερη online τηλεμαχία με στόχο την προστασία την υγεία και την ασφάλεια όλων όσοι θα συμμετάσχουν σε αυτό δηλαδή τους διοργανωτές τους συντονιστές και τους καλεσμένους οι οποίοι θα μετάσχουν στην τηλεμαχία της 15ης Οκτωβρίου.

                   


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

IOBE: Σταθερός ο δείκτης οικονομικού κλίματος

Σε καμπή βρίσκεται η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ   Στα …