Χάρτης υγειονομικής ασφάλειας με στοχευμένα μέτρα ανά περιοχή

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Από την ερχόμενη Δευτέρα ενεργοποιείται ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων

Σε εφαρμογή θέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στοχευμένα τοπικά μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ενεργοποιώντας τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη Covid-19, που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρα.

Ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας:

  • Επίπεδο 1 - Ετοιμότητας
  • Επίπεδο 2 - Επιτήρησης
  • Επίπεδο 3 - Αυξημένης Επιτήρησης
  • Επίπεδο 4 - Αυξημένου Κινδύνου

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όσα ανάφερε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης. Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων  πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, από της 74 περιφερειακές ενότητες:

  • οι 27 είναι στο επίπεδο 1 (ετοιμότητας)
  • οι 25 είναι στο επίπεδο 2 (επιτήρησης)
  • οι 22 είναι στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης)
  • καμία στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου)

Στους τομείς που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένης επιτήρησης περιλαμβάνονται η Αθήνα και ο Πειραιάς, νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, καθώς και περιοχές όπως η Κοζάνη, τα Τρίκαλα και η Πέλλα. 

Συγκεκριμένα, στο επίπεδο 3 είναι οι εξής περιοχές:

  1. Ανατολική Αττική
  2. Αχαΐα
  3. Βόρειος Τομέας Αθηνών
  4. Δυτική Αττική
  5. Δυτικός Τομέας Αθηνών
  6. Ζάκυνθος
  7. Ηράκλειο
  8. Θήρα
  9. Ιωάννινα
  10. Καρδίτσα
  11. Καστοριά
  12. Κέα - Κύθνος
  13. Κεντρικός Τομέας Αθηνών
  14. Κοζάνη
  15. Λέσβος
  16. Μύκονος
  17. Νήσων Αττικής
  18. Νότιος Τομέας Αθηνών
  19. Πειραιάς
  20. Πέλλα
  21. Σάμος
  22. Τρίκαλα

► Ακολουθούν τα επίπεδα συναγερμού ανά περιφερειακή ενότητα:

► Ακολουθούν τα μέτρα ανά επίπεδο:

 

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ 2024-2025. Αιτήσεις δικαιούχων

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), αναμένεται …