Δυσαρεστημένη η πλειοψηφία από τα μέτρα σε ΜΜΜ, σχολεία και ΕΣΥ για την πανδημία

Δυσαρέσκεια εκφράζουν πάνω από τους μισούς πολίτες σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία, όσον αφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην παιδεία και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε έρευνα της Alco για λογαριασμό του Open.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την υγεία το 46% των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα, το 42% ναι και το 12% δεν ξέρω / δεν απαντώ.

Στον τομέα της παιδείας το 57% απαντά όχι, το 31% ναι και το 12% δεν ξέρω / δεν απαντώ.

Τέλος, για τα μέσα μαζικής μεταφοράς το 55% απαντά όχι, το 24% ναι και το 21% δεν ξέρω / δεν απαντώ.

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά και στο αν θεωρούν επιτυχημένους ή αποτυχημένους τους χειρισμούς της κυβέρνησης το 48% απαντά θετικά, το 32% αρνητικά και το 20% δεν ξέρω / δεν απαντώ.

Ενδιαφέρον έχει και η απόκριση του κοινού στην ερώτηση αν η Ν.Δ ως κυβέρνηση έχει αλλάξει τη στάση της για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία. Εδώ το 55% απαντά ναι, αναγνωρίζοντας την κυβίστηση του κυβερνώντος κόμματος. Όχι απαντά το 23% και δεν ξέρω / δεν απαντώ το 22%.

Με αφορμή την ιστορική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωση; της Χρυσής Αυγής η συντριπτική πλειοψηφία χαρακτηρίζει δίκαιη και σωστή την απόφαση του δικαστηρίου. Ειδικότερα, ναι απαντά το 86%, όχιτο 6% και δεν ξέρω / δεν απαντώ το 8%.

Στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 38,2% έναντι 22,9%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,7%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3,7%. 11,3% είναι οι αναποφάσιστοι.

Η έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικά σε δείγμα 1.000 ατόμων από όλη την Ελλάδα στο διάστημα μεταξύ 6 και 10 Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα σε δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha, το 39,2% λέει ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωδη της πανδημίας είναι μάλλον αυτά που πρέπει, το 35,6% απαντά ότι πρέπει να γίνουν αυστηρότερα και το 19% τα βρίσκει πολύ αυστηρά.

Στην ίδια δημοσκόπηση το 67,2% απαντά συμφωνώ στην υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ διαφωνώ λέει το 19,8%, μάλλον διαφωνώ το 3,8%, μάλλον συμφωνώ το 7,7% και δεν ξέρω / δεν απαντώ το 1,1%.

Στη δημοσκόπηση της Marc, το 54,2% επιλέγει την επιμονή στον διάλογο στα ελληνοτουρκικά, έναντι 39,7% που προτιμά πιο σκληρή στάση και 6,1% που λέει δεν ξέρω / δεν απαντώ.

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου εδώ η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων διευρύνεται ακόμα περισσότερο και φτάνει το 19,7%. Ειδικότερα, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 39,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5%, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. 6,5%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση 3,3%, το ΜέΡΑ25 2,5% και αδιευκρίνιστη είναι για το 13,5%. Ένα ποσοστό 3,9% απαντά ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 2,7% λέει άκυρο / λευκό και το 3,6% δεν θα ψηφίσω.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με κάρτες,

Κατά μέσο όρο ο Έλληνας έκανε το 2023 107 συναλλαγές με την κάρτα του έναντι …