Με ανέμους που θα ξεπερνούν τα 260 km/h κινείται ο τυφώνας «IOTA»

Ο τροπικός κυκλώνας «IOTA», ο οποίος σχηματίστηκε στην Καραϊβική την Παρασκευή (13/11), σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ έχει πλέον αναβαθμιστεί σε τυφώνα κατηγορίας 5 της πενταβάθμιας κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον με ανέμους που ξεπερνούν τα 260 km/h και ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του 917 hPa.

Όπως μεταδίδει το Meteo, επικαλούμενο τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει αρχικά περιοχές της Νικαράγουας με καταστροφικές συνέπειες λόγω των θυελλωδών ανέμων, της ανύψωσης της θάλασσας και των μεγάλων υψών βροχής.

Η προβλεπόμενη πορεία του τυφώνα Γιώτα μέχρι την Τετάρτη 18/11 

 

meteo.gr

Το λεγόμενο μάτι του IOTA, βρίσκεται «στα όρια της παραλίας του Χαλόβερ», χωριού που απέχει 41 χιλιόμετρα νότια της Μπίλουι, διευκρίνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μανάγκουα ο Μάρσιο Βάκα, διευθυντής του Ινστιτούτου Μετεωρολογίας της Νικαράγουας (INETER).

Εν συνεχεία, ο τροπικός κυκλώνας καθώς θα κινείται δυτικά, έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν περιοχές της Ονδούρας, του Ελ Σαλβαδόρ και της Γουατεμάλας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας θα αναμετρηθούν στον β' γύρο

Πρωτιά Ανδρουλάκη με 29,7% - Στην τρίτη θέση ο Παύλος Γερουλάνος με οριακή διαφορά, 858 …