Η ΕΛ.ΑΣ σε καταγράφει-Νέα ήθη κι έθιμα στην υπηρεσία της καταστολής

Αίσθηση προκάλεσαν σήμερα φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια και τον αποκλεισμό του μνημείου του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σε αυτές καταγράφεται άνδρας των ΜΑΤ να βιντεοσκοπεί κρατώντας χειροκίνητη κάμερα.

Πρόκειται για τα νέα… ήθη και έθιμα της ΕΛ.ΑΣ. για τα οποία είχε σπεύσει να προϊδεάσει ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προς ευχαρίστηση των συνδικαλιστών αστυνομικών, καθώς οι κάμερες αποτελούσαν πάγιο αίτημα εδώ και αρκετό καιρό.

Σύντομα, μάλιστα, θα έλθουν και οι κάμερες που θα φέρουν στις στολές τους αστυνομικοί ομάδων όπως η ΔΙΑΣ, Δράση και ΟΠΚΕ. Το εάν οι χρήση των μέσων αυτών θα είναι προς όφελος και του πολίτη και όχι μόνο των αστυνομικών μένει να φανεί.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σημερινή «πρεμιέρα» κάνει λόγο για «εγκατάσταση και λειτουργία φορητού συστήματος επιτήρησης» στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου για την 6η Δεκέμβρη, ενώ επικαλείται το Προεδρικό Διάταγμα 75/2020.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Με την υπ’ αριθ. 7001/2/92/1-α από 5/12/2020 Απόφαση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητού συστήματος επιτήρησης του Π.Δ. 75/2020, από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής κατά την υλοποίηση από Υπηρεσίες της του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Αττικής, από την 06.00΄ ώρα της Κυριακής 6/12/2020 έως την 06.00΄ ώρα της Δευτέρας 7/12/2020, σε οδούς της περιοχής του κέντρου της Αθήνας (Εξάρχεια – Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών – Πλατεία Συντάγματος) και εφόσον απαιτηθεί, σε λοιπές περιοχές της Αθήνας.
 
Τι προβλέπει το ΠΔ 75/2020 που επικαλείται η ΕΛ.ΑΣ.

Είναι βέβαια, κατανοητό πως άλλο είναι μια σταθερή κάμερα στη στολή αστυνομικού (η οποία επίσης θα ανοιγοκλείνει με εντολή από τα κεντρικά) και άλλο μία κάμερα χειρός με την οποία ο χειριστής της θα μπορεί να βιντεοσκοπεί ό,τι θέλει και να την «κλείνει» όποτε το κρίνει αναγκαίο.

Όλα αυτά σε μια ημέρα όπου οι δυνάμεις καταστολής επιδόθηκαν σε ένα κρεσέντο εκφοβισμού και προπηλακισμού δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που επιχείρησαν να καλύψουν τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εθνική Τράπεζα: Η πρώτη ελληνική τράπεζα που ανακτά την επενδυτική βαθμίδα

Ο αξιολογικός οίκος Morningstar DBRS αξιολόγησε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της ΕΤΕ με BBB (low), …