Ξεκίνησε ο κατ' επείγον εμβολιασμός στις ΗΠΑ

Η νοσηλεύτρια Σάντρα Λίντσεϊ ενώ εμβολιάζεται για τον κορονοϊό

AP Photo/Mark Lennihan, Pool

Η μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στην αμερικανική Ιστορία ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα, αφότου δόθηκε έγκριση με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος στο εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού. Πρώτοι στη λίστα οι υγειονομικοί, που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αλλά και οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε γηροκομεία.

Η διαδικασία ξεκίνησε ενώ στις ΗΠΑ το σύνολο των θανάτων από την πανδημία του κορονοϊού πλησιάζει τις 300.000. Φορτία με εμβόλια άρχισαν να φτάνουν στις δομές εμβολιασμού από το πρωί της Δευτέρας, 

«Νιώθω ελπίδα σήμερα. Ανακούφιση», δήλωσε στο Associated Press η Σάντρα Λίντσεϊ, νοσοκόμα στο Εβραϊκό Ιατρικό Κέντρο του Λονγκ Άιλαντ, αφότου εμβολιάστηκε, ενώ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, που παρακολούθησε διαδικτυακά τη διαδικασία, τόνισε: «Αυτό είναι το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά το τούνελ είναι πολύ μεγάλο».

Φαρμακοποιοί μεταφέρουν εμβόλια κατά του κορονοϊού σε νοσοκομείο του Ρόουντ Άιλαντ

AP Photo/David Goldman

Από την πλευρά του, ο Δρ Κρις Ντέιλ, του Κέντρου Σουηδικών Ιατρικών Υπηρεσιών στο Σιάτλ, χαρακτήρισε την έναρξη των εμβολιασμών «το 24ο χιλιόμετρο ενός μαραθωνίου».

«Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί, αλλά αναγνωρίζουν ότι έρχεται και το τέλος αυτής της κατάστασης», εξήγησε.

Στις ΗΠΑ βρίσκονται ήδη 3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου των Pfizer/BioNTech και κάθε εβδομάδα θα παραλαμβάνουν νέες παραγγελίες.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει αν θα δώσει έγκριση και στο εμβόλιο της εταιρείας Moderna.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …