Ο Μπάιντεν έκανε το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech μπροστά στις κάμερες

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε σήμερα το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά του κορονοϊού σε ζωντανή τηλεόραση από το νοσοκομείο Christiana Hospital στο Νιούαρκ του Ντέλαγουερ. Έστειλε έτσι ένα μήνυμα στους Αμερικανούς ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.

«Αριστερά είναι καλά», είπε στη νοσοκόμα που του χορήγησε το εμβόλιο. «Απλά προχωρήστε όποτε είστε έτοιμοι», είπε.

Ο Μπάιντεν αναγνώρισε πάντως πως η κυβέρνηση του Τραμπ εργάστηκε αρκετά στο πλαίσιο της επιχείρησης Warp Speed, η οποία βοήθησε στην παροχή ενός γρήγορου εμβολίου.

«Το κάνω αυτό για να δείξω ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι όταν θα είναι διαθέσιμο γι' αυτούς το εμβόλιο», είπε ο Μπάιντεν.

AP Photo/Carolyn Kaster

Ωστόσο προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι η επαγρύπνηση τους επόμενους μήνες είναι ακόμη απαραίτητη.

«Θα χρειαστεί χρόνος», είπε, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις. «Εάν δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε, μην ταξιδεύετε», είπε. «Είναι πολύ σημαντικό», τόνισε.

Ευχαρίστησε τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αποκαλώντας τους ήρωες. Η σύζυγός του, Τζιλ Μπάιντεν, έλαβε το εμβόλιο ιδιωτικά, νωρίτερα τη Δευτέρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο, και τον συνάντησε στο νοσοκομείο.

Ο ιός δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε κάποια τμήματα της Καλιφόρνια έχουν μείνει ελάχιστα κρεβάτια σε ΜΕΘ, ενώ ορισμένα νοσοκομεία σε άλλες πολιτείες έχουν ξεπεράσει τα όρια χωρητικότητας.  Τουλάχιστον 317.800 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι τώρα στις ΗΠΑ από επιπλοκές της Covid-19, περισσότεροi από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Παρόλ' αυτά, πολλοί είναι εκείνοι που δεν πτοούνται και αψηφούν τις οδηγίες του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) να αποφεύγουν τα ταξίδια. Ενδεικτικά τις τελευταίες τρεις ημέρες περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες την ημέρα πέρασαν από τα σημεία ελέγχου ασφάλειας αμερικανικών αεροδρομίων.

Στη χώρα πάντως ξεκίνησε τη Δευτέρα και ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της Moderna. Πρώτη ήταν η Μάντι Ντελγκάντο, νοσηλεύτρια  στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Χάρτφορντ στο Κονέκτικατ.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας: Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία - Τι …