ΥΠΟΙΚ: Διευκρινίσεις για το επίδομα θέρμανσης- 11/1 κλείνει η πλατφόρμα αιτήσεων

Διευκρινίσεις για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης δίνει το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του. Στο πλαίσιο των αιτήσεων που έχουν ξεκινήσει από τους ενδιαφερόμενους για την καταβολή του επιδόματος, το οποίο φέτος θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι, το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα εξής:

1. Στις περιπτώσεις οικισμών που οι κάτοικοί τους δεν βρίσκουν τον οικισμό τους ή έχουν πρόβλημα με τον Ταχυδρομικό Κώδικα στον σχετικό κατάλογο, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλ. 213162100, ώστε να γίνεται άμεσα η σχετική διόρθωση. Ήδη έχουν γίνει επικαιροποιήσεις των καταλόγων, μετά από σχετική επικοινωνία των ενδιαφερόμενων.

2. Για πρώτη φορά φέτος επιδοτούνται, σε μικρούς οικισμούς με υψηλές θερμαντικές ανάγκες, όσοι καταναλώνουν καυσόξυλα για θέρμανση. Έτσι, αποφασίστηκε ότι διευρύνεται ο χρόνος στο πλαίσιο του οποίου μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα σχετικά τιμολόγια, ώστε να προσμετρώνται όσα έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου 2020. Όσοι ήδη έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσόξυλων από την 1η Ιουνίου του 2020, μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα, η οποία είναι ενεργή.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του επιδόματος που θα λάβει κάθε δικαιούχος δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει τα 650 ευρώ.

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το επίδομα θέρμανσης, με βάση τα σημερινά δεδομένα, λήγει τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών έως 21.3.2024

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις απαιτώντας να …