Χορηγείται χρηματικό βοήθημα για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος

Χορηγείται χρηματικό βοήθημα για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος

Επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά

 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση επεκτείνεται η ρύθμιση που αφορά στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά, τα οποία έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών

 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στήριξης των αδύναμων νοικοκυριών και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς επιπτώσεις από την πανδημία Covid-19, με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, δικαιούχοι του εφάπαξ ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης είναι τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος που είχαν αποσυνδεθεί από το δίκτυο έως και την 31 Δεκεμβρίου 2020, αντί της 30ής Απριλίου 2020 που προέβλεπε η προηγούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση του Ιουλίου 2020.

Από την επέκταση της ρύθμισης, εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν ευάλωτα νοικοκυριά, που αποδεδειγμένα αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, η αρμοδιότητα εξέτασης των αιτημάτων επανασύνδεσης έχει εκχωρηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και συγκεκριμένα σε επιτροπές που αποτελούνται από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, του ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι εν λόγω επιτροπές αξιολογούν την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων και χορηγούν το ειδικό βοήθημα, εφόσον η αποσύνδεση αφορά την κύρια κατοικία και ταυτόχρονα ικανοποιούνται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αναφέρονται στην απόφαση υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

Σχετικά: ΔΕΗ. Ρύθμιση οφειλών καταναλωτών με ευνοϊκούς όρους

 



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το Περιστέρι θα επισκεφθεί την Τρίτη ο Νίκος Ανδρουλάκης

To πρόγραμμα του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη αναλυτικά Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 στις …