© Micha360 | Dreamstime.com
Ο εντοπισμός έξι κρουσμάτων της βραζιλιάνικης μετάλλαξης σε Αγγλία και Σκοτία, η χθεσινή ομιλία Τραμπ στο Ορλάντο της Φλόριντα, η πρώτη από τότε που έχασε τις εκλογές, καθώς και οι εκτιμήσεις ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατακτήσουν τον πλανήτη σε 20 με 30 χρόνια από σήμερα συνιστούν ορισμένες από τις προεξάρχουσες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς Τύπου.
Στη Βρετανία, οι Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους : «Οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια αλλά η βραζιλιάνικη μετάλλαξη εντοπίζεται στη Βρετανία» με το σχετικό ρεπορτάζ να αναφέρει ότι ήδη 20 εκατομμύρια πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και 800.000 τη δεύτερη και τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να κάνει λόγο για εθνικό επίτευγμα. Την ίδια ώρα αξιωματούχοι του τομέα της Υγείας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν τα πρώτα κρούσματα της βραζιλιάνικης μετάλλαξης «Μανάους» η οποία ενδέχεται να είναι περισσότερο μεταδοτική και λιγότερο αντιμετωπίσιμη από τα υπάρχοντα εμβόλια. Συγκεκριμένα εντοπίσθηκαν τρία τέτοια κρούσματα στην Αγγλία και ισάριθμα στη Σκοτία.
Στο έτερο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Όσοι κάνουν λαθρεμπόριο ανθρώπων θα καταδικάζονται σε ισόβια, λέει η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πάτελ» με το κύριο άρθρο να επισημαίνει ότι η Πάτελ θέλει να θέσει οριστικά τέλος στη δράση των ατόμων που βοηθούν στην παράνομη μετανάστευση. Η εφημερίδα δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδο της μια μεγάλη φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ όπου χθες έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του από τότε που έχασε τις εκλογές σε συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στη Φλόριντα ζητώντας τους να παραμείνουν ενωμένοι. Πάντως απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφιος ή όχι για τις προεδρικές του 2024 και είπε αναφερόμενος στους Δημοκρατικούς : «μπορεί να αποφασίσω να τους νικήσω για τρίτη φορά».
Στη Γαλλία, η Le Figaro γράφει στον τίτλο της : «Νόμος για το κλίμα : Ο Μακρόν απέναντι στην παγίδα της ριζοσπαστικής οικολογίας» με το κύριο άρθρο να τονίζει ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι εταίροι που μετέχουν στην δημιουργία της Συνθήκης για την κλιματική αλλαγή άσκησαν δριμεία κριτική στο κείμενο, με τα κυβερνητικά στελέχη να εμφανίζονται διχασμένα ως προς αυτό.
Στο άλλο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα γράφει : «Η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς την κατεύθυνση της συνολικής ηλεκτροκίνησης ,με το άρθρο να υπογραμμίζει ότι από σήμερα και μέχρι το 2040-2050 όλα τα καινούργια αυτοκίνητα στον πλανήτη θα είναι ηλεκτρικά κάτι που συνιστά μια πλήρη ανατροπή των όσων ισχύουν σήμερα στην παραγωγή οχημάτων, με τα ηλεκτρικά να οδηγούν σε σταδιακή εξαφάνιση τα οχήματα που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα.
Η La Croix από την πλευρά της έχει τίτλο : Στηρίζοντας του νέους μέσα στην κρίση με την εφημερίδα να γράφει ότι σε συνεργασία με κυβερνητική οργάνωση θα επικουρήσει οικονομικά τους φοιτητές που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας.
Στη Γερμανία σε άρθρο με τον λιτό τίτλο «Η υπόθεση Λιγνάδη» η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) κάνει λόγο για μία σεισμική δόνηση με «καθαρτική λειτουργία» που συγκλονίζει την ελληνική κοινή γνώμη.
Επισημαίνει ότι: «Από τότε που η Σοφία Μπεκατώρου, τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκις στην ιστιοπλοΐα, δημοσιοποίησε τον βιασμό που υπέστη ως νεαρή αθλήτρια από παράγοντα της ομοσπονδίας, όλο και περισσότερα θύματα σεξουαλικής βίας τολμούν να μιλήσουν. Το κύμα του #MeToo ξεδιπλώθηκε με καθυστέρηση και τώρα έφτασε στον χώρο του Πολιτισμού.
Στις ΗΠΑ τέλος, οι Financial Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους : «Έκρηξη βίας στην Μιανμάρ στην χειρότερη μέρα επεισοδίων μέχρι σήμερα» με το σχετικό ρεπορτάζ να αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων αστυνομίας και διαδηλωτών που ζητούν να φύγει η χούντα από τη χώρα συγκρούστηκαν σε πολλές πόλεις με την αστυνομία και το στρατό να κάνει χρήση πραγματικών πυρών και τον απολογισμό να φτάνει τους 18 νεκρούς διαδηλωτές μέσα σε ένα μόλις 24ωρο.