Δυο παραδοσιακά χωριά άβατο για τα αυτοκίνητα

Χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς θορύβους χωρίς καυσαέρια, δυο κουκλίστικα χωριά στο Κεντρικό Ζαγόρι, γίνονται το ιδανικό ησυχαστήριο για ολιγοήμερες αποδράσεις και μας κάνουν μέσα στο ζόφο των αποκλεισμών και των απαγορεύσεων, να ονειρευόμαστε…

Η διαχρονική γοητεία των παραδοσιακών οικισμών, η αρχοντιά της πέτρας, τα γραφικά καλντερίμια και η θαλπωρή του χωριού, εδώ αποκτούν την πραγματική τους διάσταση.

Με τη συντροφιά του ταξιδιωτικού site www.viewsofgreece.gr, θα επισκεφτούμε τον «τόπο πίσω από το βουνό» - όπως μεταφράζεται η σλάβικη λέξη Ζαγόρι - και θα ζήσουμε την ατμόσφαιρα δυο υπέροχων λιθόκτιστων Ηπειρώτικων οικισμών, που διατηρούν ακόμη και στις μέρες μας ατόφια την παλιά, αυθεντική εικόνα τους σαν ένας πολύτιμος κρίκος που δένει το σήμερα με την παράδοση.

www.viewsofgreece.gr

Αφήνεις το αυτοκίνητό σου στον χώρο στάθμευσης που υπάρχει στην είσοδο του χωριού και ανηφορίζεις το λιθόστρωτο καλντερίμι. Λίγα λεπτά χαλαρής πεζοπορίας ανάμεσα στους ψηλούς μαντρότοιχους που αγκαλιάζουν τις αυλές, πλάι σε βαριές ξύλινες πόρτες, σε χορταριασμένες άχρονες πέτρες και σε στέγες καλυμμένες με σχιστολιθικές πλάκες, θα σε παρασύρουν στον δικό τους σιωπηλό και γοητευτικό κόσμο. 

Δεν έχεις παρά να συντονιστείς με τους ρυθμούς τους και ν’ απολαύσεις ένα συναρπαστικό ταξίδι στις γειτονιές του χθες… Σχεδιάστε την πρώτη σας «εκτός των τειχών» απόδραση, δείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για ένα αξέχαστο ταξίδι, περισσότερα… https://viewsofgreece.gr/kentriko-zagori-dilofo-koukouli/ 
 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΝΤ: «Βλέπει» ανάπτυξη 3,2% της παγκόσμιας οικονομίας φέτος

Στην έκθεσή του το ΔΝΤ προβλέπει οριακή άνοδο 0,1% στο παγκόσμιο ΑΕΠ το 2025 - …