Και το ΣΕΗ καλεί σε συμμετοχή στη Μέρα Δράσης κατά της αστυνομοκρατίας

Διευρύνεται η συμμετοχή φορέων και οργανώσεων στο αυριανό κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Νομικών και Δικηγόρων σε κινητοποίηση δράσης για τα δημοκρατικά δικαιώματα που έχουν πάει περίπατο εδώ και μήνες και κατά της αυταρχικότητας, υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων με το όργιο αστυνομικής βίας.

Στην αυριανή κινητοποίηση δηλώνει το «παρών» και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών που έχει βρεθεί στο επίκεντρο εδώ και εβδομάδες από το σκάνδαλο Λιγνάδη και τις απανωτές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση.

Το κάλεσμα του ΣΕΗ

Το ΣΕΗ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Νομικών και Δικηγόρων για τ hiην αυριανή κινητοποίηση στο Σύνταγμα και καλεί με τη σειρά του σε αυτήν για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και τα δικαιώματά μας.

"Απευθυνόμαστε στον νομικό κόσμο, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους πανεπιστημιακούς που κινητοποιήθηκαν ενάντια στην αστυνομία στα πανεπιστήμια, τις επιτροπές δημοκρατικών δικαιωμάτων, τις πρωτοβουλίες καλλιτεχνών, τα εργατικά σωματεία, όλες τις οργανώσεις, τους φορείς και τις συλλογικότητες που αγωνιούν για την διαφαινόμενη απειλή κατά της δημοκρατίας. Και τους ζητάμε να μετατρέψουν την Πέμπτη 11 Μαρτίου σε μέρα μαζικής υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.
Όλοι μαζί στον αγώνα για τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό!"

Θα είμαστε όλες, όλοι και όλ@ εκεί!

#ΜΑΖΙ_ΔΥΝΑΤΟΙ
#ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

«Μετά και τα γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι υπάρχει δομικό και θεσμικό πρόβλημα αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας. Η δημοσιοποίηση στοιχείων συλληφθέντος πολίτη, με πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος και με ταυτόχρονη παράθεση των πολιτικών του φρονημάτων και της οργανωτικής του ένταξης, ξυπνάνε μαύρες μνήμες φακελώματος των πολιτών και πρέπει να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη και να διερευνηθούν δικαστικά», σημειώνει η Πρωτοβουλία. Απευθύνεται, επίσης, στους χιλιάδες που έχουν ήδη συμμετάσχει στα οκτώ μέχρι στιγμής καλέσματα ενάντια «στην ολέθρια κυβερνητική επιλογή να οδηγήσει σε θάνατο τον κρατούμενο απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα» και υπογραμμίζει ότι η προοπτική του θανάτου του είναι ανοιχτή.

Από τις οκτώ μαζικές συγκεντρώσεις, οι έξι ήταν ειρηνικές αλλά δύο χτυπήθηκαν αναίτια από την Αστυνομία με «αύρες», κλομπ, δακρυγόνα και κρότου-λάμψης, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιοδήποτε βίαιο επεισόδιο και χωρίς καν να έχει υπάρξει εκδοθείσα απαγόρευση των συναθροίσεων. Για τον λόγο αυτό ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης υπέβαλε αίτηση στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία ζητά να ενημερωθεί αν στις 5 και 6 Μαρτίου, ημέρες που οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα αιτήματα του απεργού πείνας διαλύθηκαν πριν ξεκινήσουν, η Εισαγγελία ήταν σύμφωνη ή έστω αν είχε ενημερωθεί, όπως ορίζει ο νόμος. Στην περίπτωση αυτή ο κ. Παπαδάκης ζητάει να του χορηγηθούν αντίγραφα των σχετικών εγγράφων σύμφωνης γνώμης και ενημέρωσης της Εισαγγελίας και της όλης σχετικής αλληλογραφίας, επισημαίνοντας ότι παρόλο που οι συγκεκριμένες συγκεντρώσεις δεν είχαν γνωστοποιηθεί κατά τα προβλεπόμενα στον νόμο, ούτε είχαν απαγορευθεί ή είχαν τεθεί οποιοιδήποτε περιορισμοί σε αυτές, οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν βίαια και διέλυσαν τους διαδηλωτές.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …