Επεισοδιακή διαμαρτυρία κατά των υπερεξουσιών της αστυνομίας στο Μπρίστολ

Andrew Matthews/PA via AP

Διαδήλωση κατά των υπερεξουσιών που προβλέπει νομοσχέδιο για την αστυνομία, στην πόλη του Μπρίστολ στη δυτική Αγγλία, κατέληξε σε εκτεταμένα επεισόδια υπέρμετρης βίας, με τουλάχιστον 20 τραυματίες αξιωματικούς, δύο από αυτούς σοβαρά, όπως δήλωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Κατά τη διαμαρτυρία, η οποία ξεκίνησε χθες το απόγευμα και διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, συνελήφθησαν επτά άτομα. Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός αυτός πιθανότατα θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς οι αξιωματικοί μελετούν βίντεο από κλειστό κύκλωμα.

Andrew Matthews/PA via AP

Κατά τα επεισόδια, προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά οχήματα της αστυνομίας, με την υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πάτελ να χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη βία των διαδηλωτών, προσθέτοντας ότι τέτοια «θηριωδία και αταξία» δε θα γίνει ποτέ ανεκτή.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε ως μια ειρηνική διαδήλωση περίπου 3.000 ανθρώπων στο College Green, στην καρδιά της πόλης, αλλά οδηγήθηκε σε άκρατη βία, όταν εκατοντάδες διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του New Bridewell.

Πολλοί διαδηλωτές είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά του με μάσκες και κρατούσαν πλακάτ που επέκριναν την προωθούμενη αλλαγή της νομοθεσίας, όπως «Η ημέρα που η Δημοκρατία μετατράπηκε σε Δικτατορία», «Δεν θα μας φιμώσετε τόσο εύκολα», «Πείτε όχι στο αστυνομικό κράτος του Ηνωμένου Βασιλείου» και «Η ελευθερία διαμαρτυρίας είναι θεμελιώδης για τη δημοκρατία».

Σύμφωνα με το επίμαχο νομοσχέδιο που συζητείται στη βουλή και θα αφορά Αγγλία και Ουαλία, θα δοθούν στην αστυνομία νέες ευρύτερες εξουσίες για να περιορίζει τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο δήμαρχος του Μπρίστολ Μάρβιν Ρις, ο οποίος είπε ότι είχε «μείζονες ανησυχίες» για το νομοσχέδιο, καταδίκασε τη βία και είπε ότι τα χθεσινά επεισόδια θα χρησιμοποιηθούν για να δικαιολογήσουν τις αλλαγές στη νομοθεσία.

Andrew Matthews/PA via AP

Διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τα παράθυρα του αστυνομικού τμήματος και προκάλεσαν καταστροφές σε 12 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο που πυρπολήθηκαν. Αστυνομικοί προσπαθούσαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας τα γκλομπ και τις ασπίδες τους.

Αξιωματικοί χτυπήθηκαν με πέτρες, βεγγαλικά και μολότοφ, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Κατά την ίδια πηγή, δύο από τους αστυνομικούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά και κατάγματα στα χέρια. 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …