Δέκα νεκροί από πυρά ενόπλου μέσα σε σούπερ μάρκετ στο Κολοράντο

Δέκα άνθρωποι βρήκαν τον τραγικό θάνατο χθες, όταν ένοπλο άνοιξε πυρ μέσα σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Μπόλντερ του Κολοράντο, ενώ άγνωστα παραμένουν προς το παρόν τα κίνητρα του δράστη.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται ο αστυνομικός Έρικ Τάλι, ο πρώτος που έφτασε στο σημείο, αφού οι αρχές ειδοποιήθηκαν. «Τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα», ανέφερε η αρχηγός της αστυνομίας του Μπόλντερ, Μέρις Χέρολντ, εξαίροντας τον ηρωισμό του εκλιπόντος.  Δεν δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία των υπολοίπων.

Ο ύποπτος, αφού τραυματίστηκε κατά διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης, που ανέπτυξε ισχυρή δύναμη στο κατάστημα, συνελήφθη διευκρίνισε ο εισαγγελέας, Μάικλ Ντόχερτι, μιλώντας για το «φρικιαστικό και απαίσιο μακελειό» είπε ο εισαγγελέας της κομητείας.

Ο ίδιος υποσχέθηκε «δικαιοσύνη» για όλα τα θύματα, «ανθρώπους που ζούσαν τη ζωή τους, έκαναν τα ψώνια τους, και το νήμα των ζωών τους κόπηκε τραγικά από τον οπλοφόρο».

Ap photo

Πλάνα δείχνουν έναν λευκό άνδρα που φοράει μόνο ένα μποξεράκι, να απομακρύνεται, φρουρούμενος από αστυνομικούς, από το κατάστημα. Ο άνδρας, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, μοιάζει να έχει τραυματιστεί ελαφρά στο ένα πόδι. Η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του υπόπτου.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, ήταν εφοδιασμένος με τουφέκι εφόδου AR-15, όπλο δημοφιλές στις ΗΠΑ, που έχει χρησιμοποιηθεί κι από άλλους δράστες μαζικών δολοφονιών στο παρελθόν.

 Σε βίντεο η αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές φαίνονται τουλάχιστον τρία πτώματα να κείτονται στο έδαφος. Το ένα βρίσκεται μέσα στο κτίριο και τα δύο έξω, ενώ ακούγονται εκπυρσοκροτήσεις.

Ap photo

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την υπόθεση ο αξιωματικός, Κέρι Γιαμαγκούτσι, ανέφερε πως αστυνομικοί έφτασαν επιτόπου μέσα σε «μερικά λεπτά μόλις» αφότου οι αρχές ειδοποιήθηκαν ότι κάποιος είχε ανοίξει πυρ στον χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ και «πολύ γρήγορα» μπήκαν στο κατάστημα.

Περίπου έξι αστυνομικοί με τουφέκια εφόδου ανέβηκαν στην ταράτσα του καταστήματος με τη βοήθεια οχήματος του πυροσβεστικού σώματος, που άνοιξε μία μεγάλη σκάλα του. Ορισμένοι πελάτες που είχαν κρυφτεί μέσα στο σούπερ μάρκετ τόνισαν πως η ζωή τους σώθηκε χάρη στους αστυνομικούς που εισέβαλαν στο κατάστημα από την ταράτσα.

Η έρευνα και η συγκέντρωση καταθέσεων στον τόπο όπου διαπράχθηκε το μακελειό αναμένεται να διαρκέσουν μέρες.

Ap photo

Ο Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το περιστατικό, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι. Στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος αξίωσε το αμερικανικό Κογκρέσο να αναλάβει δράση «τώρα» για να περιοριστεί η διακίνηση όπλων στις ΗΠΑ.

«Αυτή η Γερουσία οφείλει να καταρτίσει νομοθεσία για να συμβάλλει να σταματήσει η επιδημία της βίας με τη χρήση πυροβόλων όπλων, και θα το κάνει», διαβεβαίωσε χθες βράδυ μέσω Twitter ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στο σώμα, ο Τσακ Σούμερ.

Επρόκειτο για το δεύτερο μακελειό μέσα σε μια βδομάδα, μετά τις επιθέσεις ενός 21χρονου σε κέντρα μασάζ και σπα με οκτώ θύματα, ανάμεσά τους έξι γυναίκες ασιατικής καταγωγής, στην Ατλάντα της Τζόρτζιας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Survivor 2024: «Στην κόψη του ξυραφιού» οι σχέσεις Περπατάρη και Ταλαδιανού

«Για να το είπα, σαν βλάκας θα έκανε», σχολίασε ο Περπατάρης Σε οριακό επίπεδο έχει …