Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου - 8.4.2021

© Hanohiki | Dreamstime.com

Η εκστρατεία της βρετανικής κυβέρνησης για την διατήρηση της εμπιστοσύνης του πληθυσμού στο εμβόλιο της AstraZeneca, οι μεγάλες δυσκολίες που αφορούν στην επιστροφή στην κανονικότητα τις οποίες επισημαίνει μερίδα του γαλλικού Τύπου και η τακτική του διδύμου Φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ απέναντι στην Άγκυρα συνιστούν ορισμένες από τις προεξάρχουσες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς Τύπου.

Στη Βρετανία οι Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους  : «Τα εμβόλια είναι ασφαλή και σώζουν ζωές λέει ο Τζόνσον» και στο κύριο άρθρο επισημαίνει  ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός ξεκίνησε από χθες μια εκστρατεία διατήρησης της δημόσιας εμπιστοσύνης για το εμβόλιο της Astra Zeneca  καθώς οι ιατρικοί του σύμβουλοι είπαν ότι οι κάτω των τριάντα ετών πρέπει να κάνουν εμβόλιο άλλης εταιρίας καθώς υπάρχουν φόβοι για την δημιουργία θρόμβων. Όπως ακόμη γράφει η εφημερίδα υπουργοί και επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης θα ξεκινήσουν μια μεγάλη εκστρατεία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με στόχο να πείσουν όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Στη Γαλλία η Humanite γράφει στον τίτλο της : “AstraZeneca σκληρό πλήγμα για την γαλλική (στρατηγική)  εμβολιασμού» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει ότι καθώς το βρετανικής παρασκευής εμβόλιο βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, η κυβέρνηση Καστέξ  επανεξετάζει την στρατηγική της και επισημαίνει ότι η Γαλλία διαθέτει 4,5 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου, την μεγαλύτερη ποσότητα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Η Le Monde από την πλευρά της έχει τίτλο : «Οι δύσκολες για την  επιστροφή στον προηγούμενο τρόπο ζωής» και στο κύριο άρθρο τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η επιστροφή στην πλήρη  κανονικότητα θα αργήσει ακόμη πολύ, ενώ στην Ισπανία η El Pais έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Το εμβόλιο της Astra Zeneca καταργείται για τους κάτω των 60 ετών»   

Στη Γερμανία η Frankfurter Rundschau υπερασπίζεται τη τακτική του διδύμου φον ντερ Λάιεν-Μισέλ στην Άγκυρα: «Κανείς δεν πρέπει να αντιδρά με απογοήτευση στις γενικόλογες δηλώσεις στην Άγκυρα. Στόχος της ΕΕ και της Τουρκίας στις συνομιλίες είναι να δουν ως που μπορούν να φθάσουν. Μέχρι την επόμενη Σύνοδο Κορυφής τον Ιούνιο, η ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσει αυστηρότερη στάση έναντι του προέδρου Ερντογάν. Παράλληλα θα πρέπει μέχρι τότε να αναζητήσει από κοινού με την νέα αμερικανική κυβέρνηση κοινή γραμμή έναντι της Τουρκίας. Μόνο μια ισχυρή διατλαντική συμμαχία και μια τακτική μαστίγιου και καρότου θα πείσουν μεσοπρόθεσμα τον Ερντογάν να υποχωρήσει στις διενέξεις με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ».

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού τις ΗΠΑ τέλος οι Financial Times έχουν πρωτοσέλιδο τίτλο : «Το Ηνωμένο Βασίλειο συμβουλεύει τους κάτω των 30 ετών να κάνουν ένα άλλο εμβόλιο εκτός από αυτό της Astra Zeneca» και τονίζει ότι η Ένωση Ευρωπαίων Γιατρών είπε ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο σχετίζεται με τα σπάνια κρούσματα θρομβώσεων τα οποία ορισμένες φορές μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στον θάνατο. Επισημαίνει τέλος ότι η βρετανική εταιρία παραγωγής του εμβολίου ισχυρίζεται ότι αυτό είναι απολύτως ασφαλές.   


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …