Τέτοιο κάζο σαν αυτό που έπαθε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δεν πρέπει να έχει συμβεί, ποτέ, σε οποιονδήποτε από τους προκατόχους της. Η αγαπημένη πρώην συνάδελφος, νυν πολιτικός, καθύβρισε κατά το παρελθόν το μισό υπουργικό συμβούλιο και τώρα αναγκάζεται να το υπερασπίζεται!
Τα tweets της μιλούν από μόνα τους. Με αφορμή αυτά λοιπόν και το δικαίωμά της στην ελευθερία του λόγου, αναφαίρετο δικαίωμα, βρίσκουμε την ευκαιρία να της απευθύνουμε κι εμείς 10 ερωτήματα που προκύπτουν από τα λεγόμενά της.
1 Πιστεύει ότι ο Βασίλης Οικονόμου που πήγε στη Νέα Δημοκρατία είναι ο γάμος του καραγκιόζη;
2 Πιστεύει πως ο Τζιτζικώστας έχει χάσει το πολιτικό του φιλότιμο από τότε που ανακαλύφθηκε η συγγνώμη;
3 Πιστεύει ακόμα πως ο Νίκος Παππάς έκανε σε έναν χρόνο όσα δεν έκαναν οι άλλοι σε 27;
4 Πιστεύει πως οι νεοδημοκράτες δεν είχαν αφήσει ούτε καλώδιο στο Μαξίμου όταν μπήκε ο ΓΑΠ;
5 Πιστεύει ακόμα πως η χρεοκοπία των δύο μεγάλων κομμάτων φαίνεται και από το ότι μέσα στην τρέλα Βορίδης και Γεωργιάδης φαίνονται λογικοί και mainstream;
6 Πιστεύει πως όταν μιλάμε για τον Κικίλια ή έστω όταν μιλάει ο Κικίλιας, τα λόγια είναι περιττά;
7 Πιστεύει ακόμα πως με τον Χρυσοχοΐδη υπουργό δεν υπάρχει σωτηρία;
8 Πιστεύει ακόμα πως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανήκει στους τζάμπα μάγκες και επαναστάτες;
9 Πιστεύει ακόμα πως είναι ΘΕΟΣ ο Τσακαλώτος;
10 Πιστεύει ακόμα ότι οι Ελληνες ψηφίζουν με τον ίδιο τρόπο που πηγαίνουν στα μπουρδέλα; Χωρίς προφυλακτικό;
Και μία ακόμα ερώτηση: Αυτό το τελευταίο το υποστηρίζει η Αριστοτελία Πελώνη και για τις εκλογές του 2019 στις οποίες βγήκε ο κ. Μητσοτάκης; Ή μήπως ξαφνικά οι Ελληνες έμαθαν να πηγαίνουν στα μπουρδέλα με προφυλακτικό;
▶ «Nέα» και έτσι και αλλιώς
Κοιτάξτε τι μπορεί να πάθει μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα όπως τα «Νέα» όταν τους ξεφεύγει ένα θέμα και δυσαρεστούν την κυβέρνηση. Αναγκάζεται να κάνει στροφή 180 μοιρών και μάλιστα πρωτοσέλιδα. Την Τρίτη που μας πέρασε, η εφημερίδα βγήκε με τον τίτλο «Ωράριο λάστιχο» για την κατάργηση του 8ώρου από τον κ. Χατζηδάκη. Κι έγραφε για τη μεγάλη ανατροπή! Ο τίτλος τα λέει όλα, δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Την Πέμπτη όμως, δύο ημέρες πιο μετά, τα «Νέα» άλλαξαν ρότα και ξαφνικά τους άρεσε το νομοσχέδιο.
Τίτλος θετικός πια: «Προς εβδομάδα τεσσάρων ημερών». Πάει το λάστιχο της Τρίτης, εξαφανίστηκε, έγινε μια θαυμάσια εβδομάδα τεσσάρων ημερών. Και σημείωναν πρωτοσέλιδα: «Η κυβέρνηση ανοίγει το θέμα. Η πρόταση προβλέπει ωράριο έως και 10 ώρες με πρόβλεψη τριήμερης ανάπαυσης. Απαραίτητη η αίτηση του εργαζομένου ή διαφορετικά η πρόβλεψη σε συλλογική σύμβαση. Κ. Χατζηδάκης: ‘‘Αντιμετωπίζουμε πραγματικά προβλήματα στην αγορά εργασίας’’. Και νέο καθεστώς σε άδειες».
Τι να συνέβη άραγε στο ενδιάμεσο; Την Τετάρτη στο φύλλο μας, στις οικονομικές σελίδες, η Χριστίνα Κοψίνη σημείωνε πως κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν ότι τα «Νέα» δεν έβρισκαν πρώτο θέμα την Τρίτη και αναγκαστικά έκαναν αυτό, το λάστιχο δηλαδή. Ηξεραν οι κυβερνητικές πηγές ότι τα «Νέα», λόγω ένδειας, οδηγήθηκαν στο λάστιχο; Υποθέτουμε πως ναι, κρίνοντας από τα γεγονότα που επακολούθησαν.
▶ Κηδεία θα είναι τελικά ή αγώνας μπάσκετ;
Την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου θα μεταδώσει ζωντανά η ΕΡΤ 1 σήμερα, στις 16.45. Μας έστειλε και δελτίο Τύπου για το γεγονός. Αλλά μάλλον μπερδεύτηκαν και νομίζουν ότι θα δείξουν κανέναν αγώνα μπάσκετ:
«Από τη Μεγάλη Βρετανία, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ευδοξία Λυμπέρη θα μεταδώσει λεπτό προς λεπτό την τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ».
Δεν νομίζω να μας ξανάτυχε ποτέ να παρακολουθήσουμε κηδεία λεπτό προς λεπτό, θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές, η αγωνία θα βαρέσει κόκκινο. Λέτε να έχουμε καμία ανατροπή στο τέλος;
▶ Ενα επικό ταξίδι εξερεύνησης στην καρδιά του Αιγαίου
Αυτή την Κυριακή 18 Απριλίου, στις 21.00, στο National Geographic θα κάνει πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ «Κέρος: Το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων». «Ενα επικό ταξίδι εξερεύνησης, που μας μεταφέρει στο νησί της Κέρου για να ανακαλύψουμε πώς ο συγκεκριμένος τόπος αποτέλεσε τη γενέτειρα ενός νέου τρόπου ζωής.
Με παρουσιαστή τον αρχαιολόγο δρα Κώστα Πασχαλίδη, ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο, θα δούμε πώς το μικρό νησί Δασκαλιό, που στο παρελθόν συνδεόταν χερσαία με την Κέρο, εκτιμάται ότι αποτελεί έναν από τους πιο εξελιγμένους οικισμούς της πρώιμης Εποχής του Χαλκού.
Στο αρχαιολογικό ταξίδι συμμετέχουν o καθηγητής Colin Renfrew, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους παγκοσμίως, συν-διευθυντής του Cambridge Keros Project και National Geographic Explorer, ο δρ Michael Boyd, αρχαιολόγος και συν-διευθυντής του Cambridge Keros Project, η δρ Εύη Μαργαρίτη, επίκουρη καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Κύπρου και υποδιευθύντρια του Cambridge Keros Project, και ο δρ Γεώργιος Αρτόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο Ινστιτούτο Κύπρου».
Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.