Όλα για το χρήμα |

© Yiorgosgr | Dreamstime.com

Ο πρωτεργάτης της European Super League και αφεντικό της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, μίλησε για το νέο εγχείρημα που επιχειρούν να στήσουν οι «12» κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης. Μεταξύ των κλισέ περί «μεγαλύτερου ανταγωνισμού» και «εξέλιξης του ποδοσφαίρου» έφτασε και στην ουσία του πράγματος αναφερόμενος «στις ανάγκες για υψηλότερα έσοδα λόγω της πανδημίας».

Ο πρώτος πρόεδρος της ESL, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Chiringuito», τονίζοντας πως η προσπάθεια γίνεται για «να σώσουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

«Όταν δεν έχεις έσοδα πέρα από τα τηλεοπτικά, η λύση είναι να δημιουργήσεις περισσότερους ανταγωνιστικούς αγώνες στη σεζόν που θα προσελκύουν περισσότερο τον κόσμο, με όλους τους μεγάλους συλλόγους. Φτάσαμε έτσι στην απόφαση να φτιάξουμε μία Super League ώστε να καλύψουμε τα χαμένα έσοδά μας αντί του Champions League» αναφέρει κυνικά ο Φλορεντίνο Πέρεθ αποδεικνύοντας πως όλα έγιναν για το χρήμα.

«Η πανδημία επιτάχυνε τις διαδικασίες, διότι οι ομάδες έχουν καταστραφεί. Οι νέοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πια για το ποδόσφαιρο, διότι υπάρχουν πολλά ματς χαμηλής ποιότητας και δεν ενδιαφέρονται, εστιάζουν αλλού την προσοχή τους. Έχει χάσει το ενδιαφέρον του. Έχουμε όλοι καταστραφεί, το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο και οι 12 σύλλογοι έχουν οπαδούς σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η τηλεόραση αλλάζει κι εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε» συνέχισε το αφεντικό της Ρεάλ.

Στο εγχείρημα αυτό –στο οποίο μοναδικός γνώμονας φαίνεται πως είναι το όσο το δυνατόν υψηλότερο κέρδος των ίδιων των συλλόγων– μετέχουν οι αγγλικές ομάδες Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Τότεναμ, οι ισπανικές Ρεάλ Μαδρίτης Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, καθώς και οι ιταλικές Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη FIFA και την UEFA. «Θα μιλήσουμε, δεν ξέρω γιατί είναι τόσο θυμωμένες. Η UEFA δεν χρειάζεται να απειλεί. Δούλευε ένα διαφορετικό format που δεν παράγει το απαραίτητο εισόδημα για να σωθεί το ποδόσφαιρο» δήλωσε και ενώ ο εμφύλιος πόλεμος που έχε ξεκινήσει είναι άγνωστο πού θα οδηγήσει τα πράγματα.

«Αυτό που θέλουμε είναι να σώσουμε το ποδόσφαιρο έτσι ώστε στα επόμενα 20 χρόνια να μπορούμε να ζούμε ειρηνικά. Η κατάσταση είναι πολύ δραματική» πρόσθεσε ο πρόεδρος της «βασίλισσας» αγνοώντας πως το εγχείρημα των «12» γνωρίζει την αποδοκιμασία του μεγαλύτερου μέρους των οπαδών και των φιλάθλων.

© Eugene Onischenko | Dreamstime.com

► Η Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία (UEFA) φέρεται αποφασισμένη για μετωπική σύγκρουση, προκειμένου να σταματήσει το εγχείρημα αυτό στα γεννοφάσκια του. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε ήδη σε ξεκάθαρες απειλές προς όσους συμμετάσχουν τελικά στη ESL, με τον πρόεδρό της, Αλεξάντερ Τσεφέριν, να χαρακτηρίζει την κίνηση των «12» ως «ανοησία» που καθοδηγείται από την «απληστία». Προειδοποίησε επίσης πως όσοι ποδοσφαιριστές λάβουν μέρος στην ESL δεν θα έχουν δικαίωμα να παίξουν στο Euro και το Μουντιάλ με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με κάρτες,

Κατά μέσο όρο ο Έλληνας έκανε το 2023 107 συναλλαγές με την κάρτα του έναντι …