«Σε συνεργασία με τους δήμους και την τοπική αυτοδιοίκηση θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε σημαντικά έργα υποδομής για να τα χαρούν οι δημότες, αλλά και να έχουμε απορροφητικότητα, γεγονός το οποίο έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη στην χώρα». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», κατά την διάρκεια δηλώσεων που έκανε σήμερα στο Αίγιο, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου, Παναγίας Τρυπητής.
Παράλληλα, όπως πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, σχετικά με τους οικονομικούς πόρους του προγράμματος, «έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις, για έργα υποδομής στην τοπική αυτοδιοίκηση, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το νόμο που αφορά στην απόκτηση ιθαγένειας, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε: «Με βάση το νόμο, ο αλλοδαπός, ο οποίος επιθυμεί να γίνει Έλληνας πολίτης, πρέπει να αποδεικνύει την οικονομική και κοινωνική του ένταξη. Ένα από τα κριτήρια πρέπει να είναι στον υπουργό, δηλαδή να επιλέξει ποιο κριτήριο θα θέσει για την απόδειξη της οικονομικής ένταξης».
Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι «εκείνο το οποίο έκανα εγώ, είναι ότι έβαλα ως κριτήριο για έναν αλλοδαπό, που έχει δικαίωμα να ζητήσει ιθαγένεια, άρα αποδεικνύει νόμιμη παραμονή επταετίας, να αποδεικνύει, τουλάχιστον για τα πέντε χρόνια, ότι έχει το κατώτατο εισόδημα, δηλαδή το εισόδημα από τον κατώτατο μισθό». «Αν δεν μπορεί να το αποδείξει αυτό», συνέχισε, «γεννιέται και ένα ερώτημα για το πώς διαβιεί» και συμπλήρωσε: «'Αρα δεν μπορεί να αποδείξει την οικονομική του ένταξη. Δεν θεωρώ αποδεκτό το να ενισχύουμε πολιτικές επιδομάτων, δηλαδή ουσιαστικά άνθρωποι έρχονται εδώ και ζουν με επιδόματα και ταυτόχρονα ζητούν να παίρνουν την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη. Αυτό δεν το θεωρώ σωστό».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ