6,6 ρίχτερ στην Ινδονησία |

© Petrovich11 | Dreamstime.com

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ έπληξε τη βορειοδυτική ακτή του νησιού Σουμάτρα της Ινδονησίας το πρωί, σύμφωνα με το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τις Γεωεπιστήμες (GFZ). Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων (6,21 μίλια).

Ο Οργανισμός Καιρού και Γεωφυσικής της Ινδονησίας, BMKG, υπολόγισε τον σεισμό σε μέγεθος 7,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και σε βάθος 19 χιλιομέτρων, αλλά είπε ότι δεν είχε καμία δυνατότητα να προκαλέσει ένα κύμα τσουνάμι.

Στις 26 Δεκεμβρίου 2004, σεισμός μεγέθους 9,1 στην ακτή της βορειοδυτικής Σουμάτρας προκάλεσε τσουνάμι που σκότωσε περισσότερους από 230.000 ανθρώπους στην Ινδονησία, τη Σρι Λάνκα, την Ινδία, την Ταϊλάνδη και εννέα άλλες χώρες.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …