Ανθρωποκυνηγητό για οπλισμένο ακροδεξιό στο Βέλγιο

Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις του Βελγίου βρίσκονται στο κυνήγι ενός βαριά οπλισμένου στρατιώτη με ακροδεξιές απόψεις, που πιστεύουν ότι αποτελεί μια «σοβαρή απειλή». Ο ύποπτος με όνομα Jurgen Conings, είναι στρατιωτικός εκπαιδευτής σκοποβολής που αφαίρεσε οπλισμό από στρατώνες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος έχει απειλήσει στο παρελθόν τον λοιμωξιολόγο Marc Van Ranst, επικεφαλής της βελγικής δημόσιας υγείας στο θέμα της πανδημίας του κορονοϊού. Ήδη, ο επιστήμονας και η οικογένειά του έχουν μεταφερθεί σε «ασφαλές» μέρος.

AP PHOTO

Εύλογα ερωτήματα υπάρχουν για το πώς επιτράπηκε σε έναν γνωστό ακροδεξιό να έχει πρόσβαση σε στρατιωτικά όπλα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πήρε όπλα από τη στρατιωτική βάση στο Leopoldsburg, με το πρόσχημα της οργάνωσης μιας πρακτικής εξάσκησης.

Η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να μην πλησιάσουν τον ύποπτο, καθώς και να επικοινωνήσουν με τις αρχές εάν τον εντοπίσουν.

Επίσης, εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο που λέγεται ότι ανήκει στον στρατιώτη, το οποίο περιείχε βαριά όπλα. Συγκεκριμένα, μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν τέσσερις αντιαρματικοί εκτοξευτήρες πυραύλων και πυρομαχικά, όμως εκτιμάται ότι ο ύποπτος εξακολουθεί να είναι οπλισμένος με άλλα όπλα και ότι φέρει αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Αναφορές έχουν περιγράψει τον ύποπτο ως «δυνητικά εξαιρετικά βίαιο εξτρεμιστή». Λέγεται ότι άφησε επιστολές που δείχνουν πως είναι προετοιμασμένος για μια θανατηφόρα μάχη με την αστυνομία και πως «δεν μπορούσε πλέον να ζήσει σε μια κοινωνία όπου πολιτικοί και λοιμωξιολόγοι έχουν πάρει τα πάντα μακριά από εμάς».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γιατί κλείνει τα «παράθυρα παροχών» η κυβέρνηση - Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και τα μέτρα στήριξης

Τον Ιούνιο η Ελλάδα θα μάθει το όριο που θα μπορεί να αυξάνει τις δαπάνες …