Αρνητικά κρίνουν την κυβέρνηση ένας στους δύο

© Andrii Yalanskyi | Dreamstime.com

Υποχωρούν οι θετικές γνώμες των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας. Στην έρευνα της Metron Analysis το 49% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση έναντι 45% των πολιτών που την αξιολογεί θετικά. Το ποσοστό των θετικών ψήφων έχει υποχωρήσει 4 μονάδες από τον Ιανουάριο.

Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του MEGA η ψαλίδα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. παραμένει μεγάλη με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 34%, κερδίζοντας 0,5 μονάδες από την έρευνα του προηγούμενου μήνα και τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει στο 20,1%, «τσιμπώντας» 0,8 μονάδες.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής στο 6%, το ΚΚΕ με 5,3%, το ΜέΡΑ 25 με 4,7% και η Ελληνική Λύση με 4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 9,7%.

Πηγαίνοντας στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας, οι απόψεις για την πορεία της χώρας είναι μοιρασμένες. Το 46% λέει ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 44% ότι πάει λάθος.

Το 45% των πολιτών τονίζει ότι βρίσκεται στην ίδια προσωπική κατάσταση σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν ενώ το 35% (1 στους 3) λέει σε χειρότερο και μόλις 1 στους 5 (20%) σε καλύτερη.

Σχετικά με τις εντυπώσεις της κυβέρνηση στην αντιμετώπισης της πανδημίας, το 50% λέει μάλλον θετικές και το 45% μάλλον αρνητικές. Οι θετικές γνώμες τον Ιανουάριο ήταν πέντε μονάδες πάνω.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …