Παίζει τα Βαλκάνια στα decks της

Το νέο single «RITAM» από τη μουσική παραγωγό έρχεται να δονήσει με Balkan Beats το καυτό καλοκαίρι μας. Πνευστά και χάλκινα σε συνδυασμό με ήχους της σύγχρονης Electro World σκηνής μάς οδηγούν στα dance floors για ξέφρενες νύχτες όπως εμείς οι Βαλκάνιοι ξέρουμε να ζούμε

BalkanSka, Balkantronika, Balkan Beats και Djs. Πάρτι και βαλκανική μουσική για να μπορέσουν να απογειωθούν η διάθεση και η ψυχολογία! Τι καλύτερο να διασκεδάζεις και να ψυχαγωγείσαι με μουσικές που εκφράζουν την ταυτότητά μας, μιλούν στην ψυχή και εκτοξεύουν το συναίσθημα. Εδώ είναι Βαλκάνια και σίγουρα ζούμε διαφορετικά, έχοντας μια άλλη οπτική και διαφορετικό μουσικό γονιδίωμα!

Η βαλκανική λαϊκή μουσική είναι εκπληκτική και εύπλαστα προσαρμόσιμη. Είναι το είδος που μας εκπλήσσει καθώς διαμορφώνεται και εξελίσσεται ακουστικά συνεχώς, παίρνοντας νέες μορφές που αντικατοπτρίζουν τις ευρύτερες πολιτιστικές τάσεις και ανακατατάξεις συγχωνεύοντας αρμονικά τα παγκόσμια ακούσματα.

Μια «καυτή μουσική» που τραβάει τα πλήθη στη διασκέδαση, μπορεί να μας συγκλονίσει τούτη την εποχή που βαδίζουμε προς το τέλος της πανδημίας και η ξεχασμένη διασκέδαση αρχίζει ξανά να γίνεται μέρος της ζωής μας. Τούτη η μουσική δεν είναι παρά ένα σύμπλεγμα της παραδοσιακής βαλκανικής μουσικής κουλτούρας σε συνδυασμό με τα δυτικά ακούσματα της dance, της electronica, της rap, του hip-hop και της R&B.

Συναντάμε λοιπόν μια αριστουργηματική «ποικιλία γεύσεων» στη βαλκανική λαϊκή μουσική, εδώ σ’ αυτό το σταυροδρόμι των διαφορετικών κόσμων που έλαχε να ζούμε και ενώνει την Ανατολή με τη Δύση και τον ψυχρό Βορρά με τον εκρηκτικό Νότο.

Εδώ που έχουν «παγιδευτεί» τα πνευστά, τα χάλκινα, τα ακορντεόν, τα βιολιά και τα κρουστά που ντύνουν τα απίθανα φωνητικά και που τώρα έρχονται και συγχωνεύονται αρμονικά με υπέροχους σύγχρονους ρυθμούς και απογειωτικά εμπνευσμένους ήχους, φέρνοντας τη γεύση του σημερινού κοινωνικού ρεαλισμού στην καθημερινή διασκέδαση.

Τα «βαλκανικά» πάρτι έχουν ξεσηκωτικές μουσικές, εκρηκτική ατμόσφαιρα και σίγουρα χαρούμενους ανθρώπους. Τι πιο ωραίο λοιπόν να συναντάς περιεκτικούς μουσικούς που υιοθετούν τις βαλκανικές ρίζες μας και δημιουργούν σύγχρονη μουσική που απευθύνεται στους ανθρώπους τού σήμερα.

Η Dj Spery «μιλάει» αυτή τη σύγχρονη μουσική βαλκανική γλώσσα. Σκοπός της, να διαδώσει τους υπέροχους βαλκανικούς ήχους σε όλο τον κόσμο με το Balkanization Project της!

Εδώ και χρόνια με τα decks της οργανώνει συναυλίες και πάρτι με σκοπό οι ήχοι των πνευστών, οι ξέφρενοι ρυθμοί αλλά και οι τσιγγάνικες μελωδίες να μπουν και να ενταχθούν στα καθημερινά ακούσματά μας.

Η Dj Spery παίζει πιάνο από τα 6 της χρόνια, καταλαβαίνοντας όμως στην πορεία της ενήλικης ζωής της ότι ένας πιο δυνατός ήχος είναι αυτός που την αντιπροσωπεύει. Αυτός των πνευστών!

Ολοι έχουμε θαυμάσει τις ταινίες του Κουστουρίτσα και αιχμαλωτιστήκαμε από τις μουσικές του Μπρέγκοβιτς.

Εκείνη σε μια συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς ανακαλύπτει πόσο ξεσηκωτική για το συναίσθημα και το σώμα είναι αυτή η μουσική και αρχίζει να συλλέγει δίσκους από τις καλύτερες μπάντες των Βαλκανίων.

Η κομβική στιγμή έρχεται όταν θέλησε να «ντύσει» με αυτούς τους ήχους τις δικές της μουσικές και παραγωγές μεταφέροντας τους στα σκηνικά των clubs της Ευρώπης!

Κι έτσι, από τα after show parties των Cabaret Balkan και τα Dj sets σε μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, πολύ γρήγορα βρέθηκε στο «Lido Club» του Βερολίνου πλάι στον Robert Soko (Balkan Beats-Berlin), στο «Alimentation Generale» του Παρισιού με τον μουσικό παραγωγό Dj Click (Paris) καθώς επίσης συνεργάστηκε και με τον παραγωγό Stani Vana του συγκροτήματος «!Deladap», από τη Βιέννη.

Εδώ και σχεδόν μία δεκαετία δημιουργεί το «BALKAN EXTRAVAGANZA SHOW», ένα μηνιαίο πάρτι στο οποίο προσκαλεί γνωστούς DJs της βαλκανικής κυρίως μουσικής από όλο τον κόσμο (Dj Click από τη Γαλλία, Dj Gypsy Box από το Μεξικό, Dj Kosta Kostov από τη Γερμανία, Melios Balkana Mama από την Ελλάδα) να μοιραστούν τα decks τους μαζί της, ζωντανά.

Το καλοκαίρι του 2012 άνοιξε τη συναυλία του Μπρέγκοβιτς -του μουσικού που την ενέπνευσε- στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και εμφανίζεται σε μεγάλα μουσικά κλαμπ και φεστιβάλ όπως η WOMEX, το Eto Etno Russia και το EXIT Festival!

Από τότε συμμετέχει σε opening acts για συναυλίες όχι μόνο του Μπρέγκοβιτς αλλά και των Manu Chao, Gogol Bordello, Marko Markovic Orkestra, Baba Zula, Ziveli Orkestar, Koza Mostra, Locomondo, Imam Baildi και πολλών άλλων!

Επίσης περιοδεύει για το Balkan Extravaganza Tour στην Ευρώπη παίζοντας τη μουσική της με σταθμούς σε Ρωσία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Σερβία, Βέλγιο και Πολωνία!

Αυτή την εποχή έρχεται να δονήσει το καυτό καλοκαίρι μας με το καινούργιο της single «RITAM» από τη «Vlad records»! Εκρηκτική, συναρπαστική μουσική, ένας απίθανος συνδυασμός της βαλκανικής μας παράδοσης με τη σύγχρονη Electro World σκηνή. Το μουσικό πάθος της ξεπηδά αβίαστα από τους «φυγοκεντρικούς» ήχους και τους δυνατούς ρυθμούς.

Σίγουρα με αυτή την τελευταία μουσική της -στην οποία συμμετέχουν και οι MC Killo Killo & Milos Mihajlovic- μας υπόσχεται ξέφρενες βαλκανικές νύχτες, προκαλώντας και προσκαλώντας μας να ζήσουμε το καλοκαίρι μας πάνω στα dance floors με σύγχρονους πρωτοποριακούς ήχους και ρυθμούς που σίγουρα είναι γραμμένοι στο βαλκανικό dna μας.

Απολαύστε το νέο single «RITAM» της Dj Spery εδώ.

📌 Γνωρίστε τη δουλειά της συγκεντρωμένη εδώ:
-OFFICIAL FB PAGE
-SPOTIFY: Dj Spery
-SOUND CLOUD
-INSTAGRAM



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …