Στη Γαλλία το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του Euro – Νίκη απέναντι στη Γερμανία

Χωρίς να… πατήσει γκάζι η παγκόσμια πρωταθλήτρια νίκησε με 1-0 την Γερμανία και πήρε προβάδισμα για την πρώτη θέση στον «όμιλο του θανάτου» για το Euro 2020. Στο άλλο ματς ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για την Πορτογαλία ώστε να πάρει τη νίκη με 3-0 έναντι της Ουγγαρίας.

Η εθνική Γαλλίας ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα μόλις στο 20ο λεπτό με… αυτογκόλ του Χούμελς και στο μεγαλύτερο μέρος του ματς έκαναν διαχείριση αποτελέσματος, ενώ είχαν και μερικές ευκαιρίες για να κλειδώσουν το τρίποντο.

Στον αντίποδα οι Γερμανοί προσπάθησαν, αλλά έδειξαν να μην έχουν την απαιτούμενη φαντασία για να απειλήσουν την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν η οποία έχει το καλύτερο ρόστερ στη διοργάνωση  και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι Γάλλοι είχαν αποφασίσει από νωρίς να δώσουν χώρο και κατοχή στην ομάδα του Γιοακίμ Λεβ και να χτυπήσουν στην κόντρα με τον εκπληκτικό και ταχύτατο Εμπαπέ.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ ήταν ο πρωταγωνιστής σε όσες ευκαιρίες δημιούργησε η ομάδα του, σκόραρε στο 66΄και λίγα λεπτά αργότερα έδωσε «ασίστ» στον Μπενζεμά, ωστόσο και τα δύο γκολ ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. Σε κάθε περίπτωση η παγκόσμια πρωταθλήτρια πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο και έκανε διαχείριση δυνάμεων ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

Η Γερμανία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο από την πρεμιέρα, καθώς στο επόμενο ματς αντιμετωπίζουν τους πρωταθλητές Ευρώπης και ενδεχόμενη απώλεια βαθμών από την Πορτογαλία θα χτυπήσει ηχηρά καμπανάκια. 

Συνθέσεις

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Κιμπεμπέ, Βαράν, Ερναντές, Καντέ, Ραμπιό (95' Ντεμπελέ), Πογκμπά, Γκριεζμάν, Μπαπέ, Μπενζεμά (89' Τολισό)

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Γκίντερ (87' Τσαν), Κίμιχ, Γκόσενς (89' Φόλαντ), Γκουντογκάν, Κρόος, Μίλερ, Χάβερτς (74' Σανέ), Γκνάμπρι (74' Βέρνερ).

Στο άλλο ματς του ομίλου, το οποίο διεξήχθη νωρίτερα, η Πορτογαλία τα… χρειάστηκε, καθώς μέχρι το 80΄είχε κολλήσει στο 0-0 με την Ουγγαρία, όμως με ένα εκρηκτικό τελευταίο δεκάλεπτο πήρε τη νίκη με 3-0.

Οι Μαγυάροι, σε ένα παιχνίδι που θύμισε.. άλλες εποχές καθώς πραγματοποιήθηκε μπροστά σε σχεδόν 70.000 θεατές, έβαλαν δύσκολα στον Φερνάντο Σάντος και τους ποδοσφαιριστές του, καθώς ήταν άριστα οργανωμένοι στην άμυνα.

Τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Γκερέιρο στο 84’, ενώ μετά ανέλαβε δράση ο σπουδαίος Κριστιάνο Ρονάλντο, για να σκοράρει δις στο 87΄και στις καθυστερήσεις και να δώσει διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είχε μια ιστορική βραδιά, καθώς έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τον Μισέλ Πλατινί.

Συνθέσεις:

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι - Μπότκα, Όρμπαν, Σάλαϊ (77' Σεν) - Νάγκι (88' Ρ. Βάργκα), Κλάινχαϊσλερ (77' Σίνγκερ), Σέφερ (65' Νέγκο), Φιόρα (88' Κ. Βάργκα), Λόβρεντσιτς - Αντάμ Σάλαϊ, Ρόλαντ Σάλαϊ.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίτσιο - Σεμέδο, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο - Ντανίλο, Καρβάλιο (81' Σάντσες), Μπρούνο Φερνάντες (89' Μουτίνιο) - Μπερνάρντο Σίλβα (71' Ράφα Σίλβα), Ζότα (81' Αντρέ Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με την πρόεδρο Βουλής Αντιπροσώπων Κυπριακής Δημοκρατίας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι νεότερες εξελίξεις στο Κυπριακό Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης …