Δυναμική πορεία αλληλεγγύης στη γυναίκα θύμα βιασμού στα Πετράλωνα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην καθαρίστρια θύμα βιασμού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στα Πετράλωνα. 

Στο κάλεσμα φεμινιστικών συλλογικοτήτων, αντιεξουσιαστών και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες πολίτες που από την πλατεία Αγίας Αικατερίνης προχώρησαν σε πορεία στη γειτονιά των Πετραλώνων προς την πολυκατοικία όπου δούλευε η καθαρίστρια.

Ακούστηκαν συνθήματα όπως: η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει στο δρόμο στη δουλειά ποτέ καμία μόνη και "δυο μετρα κάτω απο τη γη υπάρχει μία θέση για κάθε βιαστή".

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον βιασμό της 50χρονης καθαρίστριας.Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

EUROKINISSI / ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ

Ακούστηκαν ακόμη συνθήματα για τις γυναικοκτονίες οπως "καμία άλλη δολοφονημένη ούτε Καρολάιν ούτε και Ελένη" και ότι η πατριαρχία σκοτώνει.

Στο κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Οι βιαστές δεν είναι μόνο άγνωστοι σε σκοτεινά δρομάκια αλλά πολύ συχνά είναι άντρες που συναναστρεφόμαστε καθημερινά και θεωρούν ότι μπορούν να μας εξουσιάζουν.

Η έμφυλη βία στο σπίτι, στον δρόμο, στη δουλειά, στον δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης παίρνει πολλές μορφές στα πρόσωπα των συντρόφων, της οικογένειας, των αφεντικών, των ανθρωποφυλάκων. Οι δολοφονημένες από τους συντρόφους τους, μόνο τον τελευταίο χρόνο, Καρολάιν, Ελένη, Κλειώ, Αδαμαντία, Evin Ekrem Ali, Σβετλάνα-Φωτεινή (μαζί με άλλες πολλές που δεν μάθαμε), είναι κάποια από τα θύματα της πατριαρχίας και του σεξισμού επειδή όρθωσαν το ανάστημά τους διεκδικώντας τη ζωή τους."

EUROKINISSI / ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ

Τις τελευταίες εξελίξεις σχολιάζει και το ΚΚΕ (μ-λ) που τονίζει ότι «η κυβέρνηση στήριξε το συνέδριο για τη γονιμότητα που ξεχείλιζε από συντηρητισμό και μόνο όταν ξέσπασε μεγάλο σούσουρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποσύρθηκε.

Παράγοντες του συστήματος, γνωστοί και μη εξαιρετέοι είναι αυτοί που ευθέως μιλάνε για «γυναίκες που προκαλούν». Οι γραφικές δηλώσεις «για ξυρισμένες μασχάλες» και οι κανόνες των Εσωτερικών Κανονισμών των σχολείων για ευπρεπή εμφάνιση των μαθητών, δηλαδή των κοριτσιών, αναπαράγουν στερεότυπα και υποτιμούν τη γυναικεία προσωπικότητα! Η «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση» που εισάγουν στα σχολεία στις ίδιες συντηρητικές απόψεις.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η ευχή του πρωθυπουργού για την Καθαρά Δευτέρα - Πώς γιόρτασε τα κούλουμα

Επέστρεψε στην Αθήνα από το Κάιρο ο πρωθυπουργός  Στην ύπαιθρο ως είθισται αυτήν την ημέρα, …