Τρεις νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλο στην Τσεχία

Ένα σπάνιο για τη χώρα μετεωρολογικό φαινόμενο προκάλεσε μεγάλη φυσική καταστροφή, τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων στην Τσεχία. Εν μέσω καταιγίδας, ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος σάρωσε τη νοτιοανατολική Τσεχία αργά τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

Εξαιτίας του ανεμοστρόβιλου επτά πόλεις και χωριά υπέστησαν πολύ σοβαρές υλικές ζημιές, με κτίρια να καταρρέουν και αυτοκίνητα να αναποδογυρίζουν, ενώ 120.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Vaclav Salek/CTK via AP

Ο αντιδήμαρχος της πόλης Χρούσκι, Μάρεκ Μπάμπιτζ, δήλωσε ότι η μισή πόλη έχει καταστραφεί ολοσχερώς. «Κατέρρευσε το καμπαναριό της εκκλησίας, το δημοτικό σχολείο δεν έχει πια στέγη, ενώ εκεί που υπήρχαν σπίτια, σήμερα υπάρχουν μόνο τοίχοι. Έχουμε πάρα πολλούς τραυματίες, είναι πραγματικά τρομερό».

Στην επιχείρηση διάσωσης και έρευνας στην περιοχή συμμετέχουν οι τοπικές δυνάμεις της αστυνομίας, ενισχυμένες με 360 άνδρες από άλλες περιοχές, αλλά και δυνάμεις του στρατού. Επίσης, άνδρες της πολιτικής προστασίας και συνεργεία διάσωσης έχουν φτάσει στην περιοχή και από τις γειτονικές Αυστρία και Σλοβακία. Οι έρευνες ενισχύονται από ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούν πάνω από τις πληγείσες περιοχές.

Vaclav Salek/CTK via AP

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον τρία άτομα.

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Αντρέι Μπάμπις, χαρακτήρισε την καταστροφή «τεράστια τραγωδία», ενώ ανακοίνωσε ότι αναχωρεί από τις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν για τη σύνοδο κορυφής, για να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με κάρτες,

Κατά μέσο όρο ο Έλληνας έκανε το 2023 107 συναλλαγές με την κάρτα του έναντι …