Οι ακροδεξιοί του ευρωκοινοβουλίου συσπειρώνονται μέσω κοινής διακήρυξης

Σε μια κίνηση προς ένα ακόμη πιο ενιαίο μέτωπο προχώρησαν ακροδεξιά κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου, υπογράφοντας κοινή διακήρυξη για την προστασία των «ευρωπαϊκών αξιών» και την «αυτοδιάθεση των κρατών» της Ε.Ε..

Ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας, Γιάροσλαβ Καζίνσκι ανακοίνωσε ότι περισσότερα δέκα κόμματα υπέγραψαν την κοινή διακήρυξή. Ανάμεσά τους είναι η ιταλική Λέγκα του Βορρά, το ισπανικό Vox, ο Εθνικός Συναγερμός της Λε Πεν και το Φιντέζ του  Βίκτορ Όρμπαν. Το κείμενο υπογράφουν ακόμη και η Ελληνική Λύση και κόμματα από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία, τη Λιθουανία και τη Ρουμανία. 

Ο Καζίνσκι δήλωσε «ο λόγος που υπογράψαμε αυτή τη διακήρυξη είναι η διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης», εννοώντας την επικείμενη συζήτηση εντός της Ε.Ε., για την οποία ανέφερε ότι «δεν έχει ξεκάθαρους στόχους και δομή».

«Μπορούμε να υποθέσουμε ότι στόχος είναι η ενδυνάμωση των διαδικασιών της Ε.Ε., που για μας δεν οδηγεί σε ανάπτυξη, αλλά σε βαθιά κρίση και σε φαινόμενα που δεν έχουν καμία σχέση με τις ιδρυτικές αρχές της Ε.Ε. και τους στόχους των πρώτων ετών της ύπαρξής της » συμπλήρωσε.

Προειδοποίησε, ακόμη, ότι η Ένωση οδεύει προς ένα «υπερκράτος, με συγκέντρωση εξουσιών και πολιτιστική επανάσταση που καταστρέφει τις παραδοσιακές κοινωνικές δομές». «Δεν θέλουμε αυτές τις επαναστάσεις γιατί θα φέρουν ατυχία και σημαντικούς περιορισμούς στις ελευθερίες» πρόσθεσε ο Καζίνσκι.

Το κείμενο της Διακήρυξης στα αγγλικά


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στέφανος Κασσελάκης: Τριήμερη περιοδεία στην Ήπειρο

Υπενθυμίζεται πως τους Παξούς επισκέφθηκε το πρωί ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον βουλευτή του …