Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στο Ηράκλειο της Κρήτης

© Petrovich11|Dreamstime.com

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, αναστατώνοντας τους κατοίκους της περιοχής. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 14 χλμ και επίκεντρο 19 χλμ. ΝΝΑ του Ηρακλείου της Κρήτης, στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Και το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο κάνει λόγο για δόνηση μεγέθους 4,2 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τη σεισμική δόνηση, η οποία έγινε αισθητή στο Ηράκλειο και στην ανατολική Κρήτη.  

Ανησυχία πάντως προκαλεί η συνεχής σεισμική δραστηριότητα στην ίδια περιοχή και με δονήσεις περίπου του ίδιου μεγέθους τους τελευταίους δύο μήνες. Ο προηγούμενος σεισμός σημειώθηκε την Παρασκευή, περίπου την ίδια βραδινή ώρα (23:46) και στο ίδιο επίκεντρο με μέγεθος 4,1 Ρίχτερ.  

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …