Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Ιταλία για τον θρίαμβο στο Euro

Πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από 53 χρόνια αναδείχθηκε χθες η κυνική και σοβαρή Ιταλία κερδίζοντας στα πέναλτι (3-2) την Αγγλία μέσα στο Λονδίνο.

Φίλαθλοι σε όλη τη γειτονική χώρα πανηγύρισαν με πυροτεχνήματα και σημαίες το θρίαμβο της ποδοσφαιρικής ομάδας, που τους έφερε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο μετά το 1968.

Μετά το νικηφόρο πέναλντι εκστασιασμένοι Ιταλοί ξεκίνησαν ένα μεγάλο πάρτι. Στην Ρώμη χιλιάδες άνθρωποι πηδούσαν από τη χαρά τους, φωνάζοντας συνθήματα και αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον.

Αp photo

«Είμαι τόσο χαρούμενος! Είμαστε πρωταθλητές του Euro, θα γιορτάσω όλη τη νύχτα» δήλωσε η Μπεατρίς στο Reuters. «Είναι απίστευτο, δεν υπάρχει καλύτερο αίσθημα από αυτό, είναι καταπληκτικό, κερδίσαμε τον τελικό» είπε ο Στέφανο.

Όσοι παρακολουθούσαν τον αγώνα στην Piazza del Popolo έζησαν την αναμέτρηση όπως όλοι οι Ιταλοί, από τη σιωπή μετά το γκολ του Σο με το οποίο η Αγγλία προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό μέχρι τις ζητωκραυγές στην ισοφάριση και τους άγριους πανηγυρισμούς στα πέναλτι.

Αp photo
Αp photo

Για πολλούς «ήρωας» του Euro είναι ο Roberto Mancini, που μετέτρεψε την μια εθνική ομάδα από «ντροπή» που δεν κατάφερε να προκριθεί στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο σε μια ομάδα, που ηττήθηκε για 34 ματς.

Έκανε τους Ιταλούς να ερωτευτούν ξανά τους «Azzurri», που βρέθηκαν ξανά στην κορυφή του κόσμου και μάλιστα σε μια συγκυρία μετά την κόλαση της πανδημίας, η οποία έπληξε βαριά την γείτονα.

Στο μεταξύ η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε συνολικά 45 συλλήψεις, οι περισσότερες από τις οποίες έγιναν πριν την έναρξη του αγώνα, όταν αρκετοί οπαδοί χωρίς εισιτήρια επιχείρησαν να μπει στο γήπεδο, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Μετά την ήττα υπήρξε ένταση έξω από το γήπεδο στο Γουέμπλεϊ. Ομάδα νεαρών επιτέθηκαν σε Ιταλούς που πανηγύριζαν με αποτέλεσμα να επέμβουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του γηπέδου και να μην πάρουν έκταση τα επεισόδια.

Τελευταία φορά που η Αγγλία είχε κατακτήσει μεγάλο τρόπαιο ήταν 1966, όταν νίκησε τη Δυτική Γερμανία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 4-2.

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: «Στον πάτο της ΕΕ στην ελευθερία του Τύπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά»

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς για τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου «Ουραγός στην …