Εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία σε Ελβετία και Γερμανία

Υπόστεγο σε αεροδρόμιο του Μογκαντίνο στην Ελβετία κατέρρευσε λόγω της έντονης κακοκαιρίας

Ti-Press/Elia Bianchi/Keystone via AP

Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, το τελευταίο 24ωρο στην Ελβετία και στη Γερμανία θύμισε χειμώνα.

Οι σφοδρές καταιγίδες, που συνοδεύονταν από πολύ ισχυρούς ανέμους κατά τόπους, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και πλημμύρες.

Στην Ελβετία κατέρρευσε τμήμα υπόστεγου στο αεροδρόμιο της πόλης Μαγκαντίνο, στα νότια της χώρας.

Η ελβετική αστυνομία είπε ότι πολλά αεροπλάνα υπέστησαν ζημιές, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε όταν το υπόστεγο υποχώρησε στο βάρος της έντονης βροχής και ισχυρών ανέμων που έπνεαν όλη τη νύχτα.

Πολλά δέντρα  ξεριζώθηκαν και κατέληξαν σε δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές στη Ζυρίχη, προκαλώντας ταξιδιωτικό χάος, ενώ οι αρχές προειδοποίησαν ότι πολλά ποτάμια στην Ελβετία θα μπορούσαν να υπερχειλίσουν.

Στιγμιότυπο από τη Ζυρίχη

Ennio Leanza/Keystone via AP

Επίσης, μερικά περάσματα των Άλπεων έκλεισαν προσωρινά λόγω ισχυρών χιονοπτώσεων.

Walter Bieri/Keystone via AP

Στη γειτονική Γερμανία αξιωματούχοι προειδοποίησαν για «ακραίες καταιγίδες» την Τρίτη στην περιοχή Άιφελ νοτιοδυτικά της Κολωνίας, λόγω ιδιαίτερα έντονης βροχόπτωσης.

Η επίμονη βροχή τις τελευταίες ημέρες έχει φουσκώσει τα ποτάμια και ο Ρήνος προβλέπεται να χτυπήσει το πρώτο σημάδι υψηλών υδάτων την Πέμπτη ή την Παρασκευή, προκαλώντας περιορισμούς στη ναυτιλία.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν επίσης την Ολλανδία, όπου οι πλημμύρες έκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη του Μάαστριχτ.

Με πληροφορίες από Associated Press


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …