Η Νότια Αφρική βγάζει στο δρόμο 25.000 στρατιώτες για τις ταραχές

Ο στρατός της Νότιας Αφρικής άρχισε να αναπτύσσει 25.000 στρατεύματα την Πέμπτη για να βοηθήσει την αστυνομία να ξεπεράσει εκτεταμένες ταραχές που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα, μετά τη φυλάκιση του πρώην προέδρου της χώρας Τζέικομπ Ζούμα. Τουλάχιστον 117 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ταραχές, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ περισσότεροι από 2.200 συνελήφθησαν.

Σε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές αποστολές μετά το τέλος του άπαρτχαιντ, η κυβέρνηση είπε ότι 10.000 στρατιώτες βρίσκονταν στους δρόμους μέχρι την Πέμπτη το πρωί και η Εθνική Δύναμη Άμυνας της Νοτίου Αφρικής έχει επίσης καλέσει όλη την εφεδρική της δύναμη 12.000 στρατευμάτων, μεταδίδει το Associated Press.

Σε μια επίδειξη δύναμης, μια συνοδεία περισσότερων από δώδεκα τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού έφερε, σήμερα, στρατιώτες στην επαρχία Γκαουτένγκ, την πιο πυκνοκατοικημένη της Νότιας Αφρικής, που περιλαμβάνει το Γιοχάνεσμπουργκ και την Πρετόρια.

Λεωφορεία, φορτηγά, αεροπλάνα και ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν επίσης τη μεγάλη ανάπτυξη στρατευμάτων σε σημεία στις επαρχίες Γκαουτένγκ και ΚουαΖούλου-Νατάλ, από την οποία κατάγεται ο Ζούμα.

Κατά το ξέσπασμα βίας έγιναν και συνεχίζονται οι λεηλασίες πολλών καταστημάτων και εμπορικών κέντρων. Πολλοί μάλιστα απ' τα θύματα ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε τέτοιες λεηλασίες, σύμφωνα με την αστυνομία.

AP Photo

Πολλοί πολίτες πλέον οπλίζονται και σχηματίζουν ομάδες επαγρύπνησης για να προστατεύσουν την περιουσία τους.

Μόνο την Τετάρτη σημειώθηκαν περισσότερα από 200 περιστατικά λεηλασίας και βανδαλισμού.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Όλες οι πληρωμές επιδομάτων και συντάξεων έως 10.5.2024

Όλες οι πληρωμές επιδομάτων και συντάξεων από τον e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ, υπουργείο εργασίας από 8 …