Δύσκολη νύχτα για τη Σάμο - Μαίνεται η μάχη με το πύρινο μέτωπο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς το πύρινο μέτωπο στην Ανατολική Σάμο καίει ανεξέλεγκτο, ενώ οι άνεμο παραμένουν ισχυροί και τα εναέρια μέσα θα ξεκινήσουν την κατάσβεση με το πρώτο φως της ημέρας.

Στο νησί μεταβαίνουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης, με Ε/Π Super Puma, για τον συντονισμό της δασικής πυρκαγιάς.

Πηγή βίντεο: Μικρές Διαδρομές Σάμου

Το μέτωπο, που ξέσπασε το μεσημέρι την περιοχή Βουρλιώτες και πέρασε από το δημοφιλές θέρετρο Κοκκάρι, δεν απειλεί σπίτια, ωστόσο καίει σε δύσβατη περιοχή και έχει πάρει, πλέον κατεύθυνση προς τους Μυτιληνιούς στην περιοχή Γιάννου.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, οι κάτοικοι των περιοχών Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Καμάρα, Μυτιληνιοί και Μαυρατζαίοι, έλαβαν ειδοποίηση από το 112 της γ.γ. πολιτικής Προστασίας προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα, ενώ από το μεσημέρι εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο ξενοδοχεία.

Πηγή βίντεο: Μικρές Διαδρομές Σάμου

Στα διάσπαρτα μέτωπα θα παραμείνουν όλη τη νύχτα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων της χώρας.

Την ίδια στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε περιορισμούς στην κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, ενώ έχουν παρατηρηθεί προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Καρλόβασι και Μαραθόκαμπο.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις POS με ταμειακές μηχανές

Το ποσοστό των επιχειρήσεων που δεν ανταποκρίθηκαν καθόλου στις υποχρεώσεις τους με βάση τον νόμο …