Πώς διαμορφώνεται ο επιδημιολογικός χάρτης στη χώρα

Η επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης σε αρκετές περιοχές αποτυπώνεται στον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτης της χώρας, που παρουσίασε σήμερα ο Ν. Χαρδαλιάς μετά και τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές έχουν ως εξής:

  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Φλώρινας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μεσσηνίας και Τήνου, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3)
  • Οι Δήμοι Σπετσών, Παξών, και Χίου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3)
  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Άρτας, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2)
  • Οι Δήμοι Αγκιστρίου, Λήμνου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Μεγίστης, Πάτμου και Σύμης, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2)
  • Οι Δήμοι Λέρου, Μήλου και Σίφνου πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2)
  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2)
  • Οι Δήμοι Αλοννήσου, Κιμώλου, Λειψών και Σκύρου, πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πράσινο (Επίπεδο 1).

ECDC: Στο «κόκκινο» τα τουριστικά νησιά

Η επικαιροποίηση του χάρτη έρχεται μετά την αντίστοιχη επικαιροποίηση των χαρτών που δημοσίευσε σήμερα το ECDC και  απεικονίζει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας με κόκκινο χρώμα, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμου.

Όπως αποτυπώνεται στον βασικό χάρτη του ECDC, τουριστικές περιοχές όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη, βρίσκονται στο «κόκκινο», ενώ στο «πορτοκαλί» είναι η Αττική, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλονίκη, η Ήπειρος, η Θεσσαλία και μέρος της Μακεδονίας.    

Αντίθετα, με «κίτρινο» χρώμα απεικονίζεται η Εύβοια και μέρος της Στερεάς Ελλάδας, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …