ΕΟΔΥ: Αυξάνονται διασωληνώσεις και νοσηλείες – άλλοι 20 θάνατοι

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τη συνεχή άνοδο του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών και των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω της νόσου Covid-19 καταγράφουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τη στιγμή που ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων είναι σταθερά διψήφιος τις τελευταίες ημέρες. Επίσης, για ακόμα μια φορά, τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 2.500.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα πως ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχεται πλέον σε 207 (χθες ήταν 204). Το 61,4% είναι άνδρες, η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη, ενώ τo 83,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ανοδικά κινούνται και οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας, καθώς ανακοινώθηκαν 212 εισαγωγές για το τελευταίο 24ωρο (χθες είχαν ανακοινωθεί 209: ημερήσια μεταβολή +1,44%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 197 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.

Άλλοι 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο Covid-19 είναι 20, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.097 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.595, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 516.785, εκ των οποίων το 51,2% είναι άνδρες.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν και επίσκεψη Έντι Ράμα

Σφοδρή επίθεση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στον Στέφανο Κασσελάκη για τις εκφράσεις «θα τους ξεσκίσω» …