Αλήθεια κ. πρωθυπουργέ; |

Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Στις 13 Αυγούστου 2019, πριν από 2 ακριβώς χρόνια, ξεσπά πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια, στο δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων που μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα θα κάψει πάνω από 28.000 στρέμματα γης και θα εξελιχθεί σε μία ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

Πάνω από 10.000 στρέμματα παρθένου δάσους στο όρος Δίρφη, που είχε ενταχθεί στο δίκτυο Natura, κάηκε ολοσχερώς ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά τέσσερα χωριά.

Ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε συγκλονιστικές στιγμές από την τεράστια πυρκαγιά στην Εύβοια που καίει παρθένο δάσος στο όρος Δίρφης. Ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των κατοίκων η τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται.

Τότε, έχοντας στο πλάι του τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και επισήμανε ότι έχει υπάρξει απόλυτη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

«Μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του στρατού, της Αστυνομίας, το προσωπικό του δήμου και της περιφέρειας και τους εθελοντές για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη φωτιά» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως τα πράγματα είναι καλύτερα αλλά δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός.

«Η Πολιτική Προστασία είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνησή μας, πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά των περιουσιών» σημείωσε ενώ υπογράμμισε «πως η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το επόμενο διάστημα για να κάνει δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας».

Αυτά, λοιπόν, έλεγε, ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019. Σας θυμίζουν τίποτε;

Προφανώς χάρη «στις δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας» είχαμε τα λαμπρά αποτελέσματα στη φωτιά του Αυγούστου του 2021 στη νέα φωτιά στην Εύβοια.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρεύμα: Σταθεροποίηση των τιμολογίων αναμένεται τον Μάιο

Σύμμαχος των καταναλωτών είναι κατά κύριο λόγο οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η συμμετοχή των οποίων …