Κυριαρχεί πλέον το στέλεχος «Δ» (και) στην Ελλάδα

© Dmitrii Melnikov | Dreamstime.com

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώθηκε από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, η γονιδιωματική ανάλυση σε 1.011 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 28 Μαΐου 2021 έως 08 Αυγούστου 2021.

Από τον έλεγχο των 1.011 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 950 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern - VOC), εκ των οποίων τα 868 αφορούν στο κυρίαρχο πλέον στέλεχος «Δέλτα». Επίσης, τα 72 αφορούν στο στέλεχος «Α» και τα 10 στο «Β».

Μέχρι σήμερα, έχουν ελεγχθεί συνολικά 27.529 δείγματα από εγχώρια κρούσματα. Εξ αυτών 23.809 προέρχονται από τυχαία επιλογή δειγμάτων, 3.002 προέρχονται από στοχευμένη λήψη ή επιλογή δειγμάτων και για 718 δείγματα δεν είναι διαθέσιμος ο τρόπος επιλογής.

Μεταξύ των 23.809 τυχαία επιλεγμένων δειγμάτων στην επικράτεια, τα δύο πιο συχνά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση που έχουν απομονωθεί είναι το «Α», με ποσοστό 64,78%, ακολουθούμενο από το «Δ» με ποσοστό 15,25%.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σούνακ-Χριστοδουλίδης: Τηλεφωνική επικοινωνία με επίκεντρο τη Γάζα

Οι δύο ηγέτες μίλησαν για το μεταναστευτικό και τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών Λονδίνο: …