Χωρίς τέλος ο πύρινος εφιάλτης

Για ακόμα ένα βράδυ μια μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει δασικές εκτάσεις στην επικράτεια, όπως έχει συμβεί στις περισσότερες από τις νύχτες του φετινού Αυγούστου. 

Ήδη οι φωτιές αυτού του καλοκαιριού έχουν καταστρέψει πάνω από 1.200.000 στρέμματα, χωρίς μέχρι στιγμής να διαφαίνεται το τέλος για τον πύρινο εφιάλτη που ζει η χώρα. 

Στο ίδιο έργο θεατές, λοιπόν, με την πυρκαγιά να εξελίσσεται (και πάλι) κοντά στα Βίλια Αττικής (στην Κάζα), όπου ο απολογισμός από τις προηγούμενες ημέρες είναι αποκαρδιωτικός: σύμφωνα με στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος Copernicus, μέχρι το Σάββατο (21 Αυγούστου 2021 και τοπική ώρα 11.38), είχαν γίνει στάχτη 94.324 στρέμματα (9.424,4 εκτάρια) γης.

η πυρκαγιά στα Βίλια - κάντε κλικ για να δείτε τον χάρτη σε μεγαλύτερο μέγεθος

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην Κάζα είχε καλύτερη εικόνα αργά το βράδυ της Δευτέρας, καθώς ήταν σε ύφεση, δεν απειλούσε οικισμούς και είχε μόνο διάσπαρτες εστίες. Ωστόσο, η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη και δεν είναι ακόμα οριοθετημένη, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να «ξεφύγει» και –με τη συνδρομή και των ανέμων– να γίνει απειλητική.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα οι άνεμοι έπνεαν ισχυροί με ριπές 7 έως 8 Μποφόρ. Σε κάθε περίπτωση, η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται μόνο με τις επίγειες δυνάμεις, καθώς τα εναέρια μέσα περιμένουν το πρώτο φως του ήλιου για να συνεχίσουν να επιχειρούν.

Ισχυρές είναι οι δυνάμεις κατάσβεσης που βρίσκονται επί τόπου. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

→ Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς και στο Μαρμάρι, μετά την αναζωπύρωση το μεσημέρι, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική το μέτωπο είναι οριοθετημένο, ωστόσο οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή παρακολουθούν τυχόν αναζωπυρώσεις, ώστε να επέμβουν άμεσα και να μην αφήσουν την κατάσταση να ξεφύγει πάλι.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η Ελλάδα παράδειγμα για τη Γερμανία με το εξαήμερο εργασίας;

Στην εβδομάδα των έξι ημερών εργασίας που θα καθιερωθεί άμεσα στην Ελλάδα αναφέρονται αρκετά γερμανικά …