Επικίνδυνα «παιχνίδια» στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Τραγικές στιγμές διαδραματίζονται ακόμη μια φορά στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Λέσβου και ακτών της Τουρκίας.

Σκάφη του ελληνικού λιμενικού έχουν εγκλωβίσει δυο φουσκωτά με περίπου 80 πρόσφυγες ανακόπτωντας τους το δρόμο προς τις ακτές της Λέσβου, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και σκάφη του λιμενικού της Τουρκίας που πραγματοποιούν επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα στα ελληνικά και τα προσφυγικά σκάφη, προσπαθώντας να σπάσουν τον αποκλεισμό και να προωθήσουν τους πρόσφυγες εντός των ελληνικών συνόρων.

Ήδη σύμφωνα με την Aegean Boat Report η ελληνική ακτοφυλακή έχει αφαιρέσει την μηχανή από το ένα σκάφος των προσφύγων που συνεχίζει να πλέει ακυβέρνητο ενώ νωρίτερα είχαν κυκλώσει και το δεύτερο σκάφος προσπαθώντας να το ακινητοποιήσουν.

Εκεί έχουν παρέμβει τα σκάφη της Τουρκίας που με ελιγμούς ανάμεσα τους, προσπαθούν να σπάσουν το μπλόκο, δημιουργώντας πανικό στους ήδη τρομοκρατημένους πρόσφυγες μεταξύ των οποίων και πολλά γυναικόπαιδα.


Παράλληλα το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι με email προς όλες τις συναρμόδιες αρχές ενημερώνει ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου στις ακτές των Κυθήρων, αποβιβάστηκαν 58 Κούρδοι εκ των οποίων 43 άτομα είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι και ζητά την άμεση υπαγωγή τους στις διαδικασίες ασύλου.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα 30 άτομα έχουν αποβιβαστεί στην Ικαρία, χωρίς να έχουν γίνει λεπτομέρειες σχετικά με την τύχη τους ενώ ακόμα 80 άτομα φέρονται να έχουν αποβιβαστεί στις ακτές της Ρόδου.



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αύξηση 1,5% σημείωσε ο τζίρος των επιχειρήσεων της χώρας τον Μάιο 2024

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα …