Οδοντίατροι. Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζονται rapid test οι εμβολιασμένοι

Οδοντίατροι. Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζονται rapid test οι εμβολιασμένοι

πριν την εκτέλεση οδοντιατρικών πράξεων σε οδοντίατρο

 

Η Ομοσπονδία των Οδοντιάτρων θα καθορίσει τελικά τις πράξεις που είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες ώστε ακόμα και οι εμβολιασμένοι να κάνουν rapid τεστ πριν επισκεφθούν τον οδοντίατρο τους

 

Συγκεκριμένα ο υπουργός υγείας μιλώντας στην τηλεόραση (25.9.2021) ανέφερε τα εξής:

«Αυτό το οποίο βρήκα ως Υπουργική Απόφαση στην αρχή, ήταν ότι ακόμα και ο εμβολιασμένος και ο ασθενής και ο συνοδός θα έπρεπε να κάνουν rapid test. Κάναμε μία συζήτηση με την Επιτροπή. Αρχικά, αποφασίστηκε για όσους πηγαίνουν σε ιατρείο να μη χρειάζεται rapid test ούτε ό ασθενής, ούτε ο συνοδός, ωστόσο υπήρξε ένα «κενό» με τα αερολύματα, όταν παράγονται αερολύματα.

 

 

Στην Επιτροπή προχθές, ζήτησα να είναι εκπρόσωπος των οδοντιάτρων και καταλήξαμε σε μια λύση που καλύπτει όλες τις πλευρές. Δηλαδή η ίδια η Ομοσπονδία των οδοντιάτρων θα καταλήξει στο ποιες πράξεις είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες και γι΄αυτό το λόγο θα πρέπει να υπάρχει και rapid test. Για τις υπόλοιπες πράξεις δεν θα χρειάζεται rapid test ο εμβολιασμένος».

 

Σχετικά: Ανεμβολίαστοι. Υποχρεωτικό rapid test 48 ωρών για επίσκεψη σε οδοντίατρο

 



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου στέγασης Μαιου 2024

Πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου στέγασης Μαΐου 2024 για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα …