Μηδενικό πρωτογενές έλλειμμα το 2022 ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει σύντομα την επενδυτική βαθμίδα.

Μηδενισμό του πρωτογενούς ελλείμματος το 2022 ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην εκδήλωση «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα - Πρόοδος - Προοπτική» που οργανώνει το υπουργείο Οικονομικών με ομιλητές τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Η πρόβλεψη ήταν για πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1,5% του ΑΕΠ.

Ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι μέσα στην 4ετία η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε, όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση κ.λπ. και αυτό επιτεύχθηκε με μέτρα που ανήλθαν συνολικά τα 57 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο Πασκάλ Ντόναχιου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει σύντομα την επενδυτική βαθμίδα.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γενοκτονία Ποντίων: Τελετή στη μνήμη των 353.000 θυμάτων πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Αργά το απόγευμα θα διεξαχθεί ειρηνική πορεία από ποντιακούς συλλόγους προς το τουρκικό προξενείο Τελετή …