Live η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου

Στο πεδίο της πραγματικότητας η σύγκριση συντρίβει τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Δυο εικόνες δείχνουν τη χαοτική διαφορά στη χώρα μας μεταξύ του σήμερα και της περιόδου 2015-2019, ανέφερε ξεκινώντας το briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η πρώτη εικόνα, είπε, είναι αυτή του επικεφαλής του Eurogroup που επισκεπτόταν την Αθήνα και συγκρουόταν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποιούσε για τους πειραματισμούς της τότε κυβέρνησης, ο οποίος επιβεβαιώθηκε με το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο

Συνέχισε λέγοντας ότι η δεύτερη εικόνα είναι από την προχθεσινή ομιλία του προέδρου του Eurogroup που αναφέρθηκε με θερμά λόγια για την ελληνική οικονομία.

  • Το 2023 δεν θυμίζει σε τίποτα την υπερχρεωμένη χώρα του 2015-2019, τη χώρα με μηδενική ανάπτυξη και χαμηλή διεθνή αξιοπιστία.
  • Στη διάρκεια των τελευταίων ετών έγινε αναβάθμιση 12 φορές και εφόσον προκύψει σταθερή κυβέρνηση όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, θα ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα.
  • Για το Καλάθι του Πάσχα είπε πως παρά την αρχική ανησυχία όσα μπαίνουν στο καλάθι βοηθά να διατηρηθούν τιμές στα περσινά επίπεδα
  • Για το ιδιωτικό χρέος είπε ότι ο κ. Τσίπρα επανήλθε στις πρακτικές του 2014 με τα «χαρίζω σπίτια, χαρίζω οικόπεδα». Επαναλαμβάνει όσα έλεγε 2024, ενώ ως το 2019 έκανε τα αντίθετα. Εμπαίζει την κοινωνία για σοβαρό θέμα, όπως όταν έταζε τη Σεισάχθεια και τελικά έγινε ο μεγαλύτερος φορομπήχτης.Η αξιοπιστία του είναι ανύπαρκτη, στηρίζει την προεκλογική εκστρατεία του σε ψέματα και fake news. Αντιφατικά και ανεφάρμοστα όσα τάζει σήμερα. Διαλύει κάθε κουλτούρα πληρωμών και δεν προσφέρει διέξοδο στους δανειολήπτες, τους κρατά σε ομηρεία γιατί θα επιβαρύνονται με τόκους. Απέναντι στο εμπόριο ελπίδας εμείς απαντάμε με πράξεις. Σήμερα προσφέρεται μια βεντάλια πολιτικών ενίσχυσης ενώ στο χθες περισσεύαν τα μεγάλα λόγια.

  • Για προεκλογική περίοδο: Ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έχει μα επιδείξει θετικό έργο οδηγείται σε καταστροφική προεκλογική εκστρατεία για την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Επιβάλει ατζέντα τοξικότητας, αδιαφορεί για ουσιαστικά προβλήματα και πρσπαθεί να πείσει για δήθεν σκάνδαλα. Γραμμή του είναι ο πολακισμός που είναι δηλητήριο για τη δημόσια ζωή. Η ΝΔ απαντά με μετρήσιμο έργο, μιλάμε με έργα και πράξεις και όχι με υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα.

Ερωτήσεις

  • Για ανεξάρτητες αρχές: Αυτό που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για δύο ανεξάρηττες αρχές την επέξέτεινε η κυβλέρνηση στις υπόλοιπες αρχές για να τις θωρακίσει. Άστοχη η κριτική, παρανοϊκό και παράλογο αυτόπου λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να καταλάβει ο κόσμος τι αντιπολίτευση έχουμε.
  • «Γαλάζια» ψηφοδέλτια: Ζήτημα λίγων ημερων, σήμερα-αύριο η ανακοίνωση
  • Για σχόλιο Τσαπανίδου: Αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ τους πολίτες ως πολίτες μειωμένης αντίληψης, δηλαδή ότι κάποιος μπορεί να τους κοροϊδέψει. Για τον κ. Τσίπρα μλά η περίδος διακυβέρνησής του και το γεογνός ότι σήμερα παραμένουν ίδιοι και απαράλλακτοι. Ποια είναι τα νέα πρόσωπα που θα εκφέρουν νέο λόγο; Ποιες είναι οι διαφορές σε σχέση με την περίοδο 2015-19; Αντιθέτως έχει επανέλθει ισχυρότερος ο πολακισμός. Στο πεδίο της πραγματικότητας η σύγκριση συντρίβει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αμάχητη η πραγματικότητα.
  •  

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Καθαρισμός οικοπέδων. Υπόχρεοι, πρόστιμα, δηλώσεις

Αριθμ. 21837 οικ. Φ.700.20/2024 – ΦΕΚ Τεύχος Β 2695/09.05.2024Έγκριση της υπ’ αρ. 20/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης …