Πληθωρισμός: Μειώθηκε στο 4,6% τον Μάρτιο - Παραμένει η ακρίβεια στα τρόφιμα

Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 15 μηνών βρέθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο, στο 4,6% από 6,1% τον Φεβρουάριο. 

Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 15 μηνών βρέθηκε ο πληθωρισμός το Μάρτιο, στο 4,6% από 6,1% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα η ΕΛΣΤΑΤ. 

Βασικός παράγοντας που οδήγησε στη αποκλιμάκωση παραμένει η μείωση των τιμών ενέργειας, ενώ οι τιμές των τροφίμων συνέχισαν να αυξάνονται με υψηλούς ρυθμούς. Σημαντικές ανατιμήσεις σημειώθηκαν και σε μία σειρά άλλων προϊόντων και υπηρεσιών. 

Διαβάστε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναλυτικά

Ειδικότερα, οι πρώτες μειώσεις τιμών Μάρτιο με Φεβρουάριο: -2,4% το γιαούρτι -1,9% το ελαιόλαδο - 4,7% τα νωπά λαχανικά - 4,9% τα ψάρια -3% το πετρέλαιο κίνησης -26,1% το φυσικό αέριο. 

Παρόλα αυτά, οι τιμές στα τρόφιμα σε δωδεκάμηνη βάση παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με ανατιμήσεις 23,1% σε γαλακτοκομικά και αβγά, 17,5% σε έλαια και λίπη, 15,6% στο ψωμί 19,8% στα κρέατα και 14% στον καφέ. 

Σε ετήσια βάση ο δείκτης τιμών ειδών διατροφής είναι αυξημένος κατά 14,3%, ενώ με 14,4% τρέχουν οι τιμές σε ένδυση και υπόδηση. 
 

ΕΛΣΤΑΤ

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 322,37 μονάδων (+0,85%), στις 38.225,66 μονάδες …