Δένδιας: Στην Ίμβρο τη Μεγάλη Παρασκευή - Το πρόγραμμα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μεταβαίνει στη γενέτειρά του, την Ίμβρο, κατά την εορτή του Πάσχα μία φορά κάθε 10 έτη

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ίμβρο τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου. Μετά την άφιξή του στο νησί, θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τένεδου.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι, όπου θα επισκεφθεί το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ίμβρου, ενώ θα συναντήσει ομογενειακούς φορείς και ομογενείς.

Έπειτα, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στο χωριό Αγρίδια, όπου θα παρακολουθήσει την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου και την περιφορά του Επιτάφιου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Αγριδίων, στην οποία θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθήσει σε δείπνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλο.

Σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μεταβαίνει στη γενέτειρά του, την Ίμβρο, κατά την εορτή του Πάσχα μία φορά κάθε 10 έτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συζητήσεις Ελλάδας - Τουρκίας: Συμφώνησαν να διερευνήσουν πρόσθετες θεματικές συνεργασίας

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα σε αυτή τη δυναμική και …