Δένδιας προς Άγκυρα: Να δούμε μετεκλογικά αυτό που μπορεί να μας ενώσει

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι "η ελληνική κοινωνία στάθηκε και θα σταθεί αλληλέγγυα στους Τούρκους πολίτες, ανεξάρτητα από γεωπολιτικά ζητήματα" - Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε από την Ίμβρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα κατά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι «ο ελληνικός λαός διέπεται από αισθήματα φιλίας απέναντι στον τουρκικό λαό, και αυτό ανεδείχθη από τα αισθήματα που εκφράσθηκαν, χωρίς καμία ενθάρρυνση, όταν η τραγωδία των σεισμών δοκίμασε την τουρκική κοινωνία». 
 
Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «η ελληνική κοινωνία στάθηκε και θα σταθεί αλληλέγγυα στους Τούρκους πολίτες, ανεξάρτητα από γεωπολιτικά ζητήματα, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο». 

Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι  αμέσως μετά τις εκλογές και στις δυο χώρες, «θα μας δώσει ο Θεός την ευκαιρία να μπορέσουμε να δούμε από την αρχή ό,τι μας χωρίζει και να αναδείξουμε αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό, αυτό που μπορεί να μας ενώσει». 

«Δεν θα πρέπει κανείς να είναι αφελής»

Την εκτίμηση ότι μπορεί μεν να υπάρχει ηρεμία στις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας μετά το σεισμό στην Τουρκία, αλλά «δεν θα πρέπει κανείς να είναι αφελής», αφού «η ένταση μπορεί να επανέλθει», έκανε από πλευράς του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη. 

Σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης, στο κανάλι Haberturk, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά χρόνια θέματα τόσο για την Κύπρο, όσο και για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο «τα οποία είναι αλληλένδετα, και πρέπει να επιλυθούν, ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος να επανέλθει ένταση ανά πάσα στιγμή».

Είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε αυτά τα θέματα μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι δύο χώρες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε προεκλογική περίοδο, μετά τις εκλογές πρέπει να αναβιώσει ο συμβουλευτικός μηχανισμός για διευθέτηση προβλημάτων και να γίνουν «συγκεκριμένα βήματα» ανέφερε.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις σχετικά με τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

"Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει …