Πολιτικός «σεισμός» στην Τουρκία με το βίντεο-μανιφέστο του Κιλιτσντάρογλου

«Είμαι Αλεβίτης και θέλω να φέρω την αλλαγή στην Τουρκία, να ξεριζώσω το παλιό σύστημα» τονίζει ο Κιλιτσντάρογλου

Ιστορικής σημασίας βήμα από τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος με ένα βίντεο-μανιφέστο, κάλεσε χθες τους νέους να τον ψηφίσουν και να φέρουν την αλλαγή στη χώρα και στον τρόπο λειτουργίας του. 

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, το βίντεο μέσα σε περίπου 12 ώρες, το έχουν δει πάνω από 10 εκατομμύρια Τούρκοι.

«Είμαι Αλεβίτης και θέλω να φέρω την αλλαγή στην Τουρκία, να ξεριζώσω το παλιό σύστημα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κιλιτσντάρογλου:

«Αγαπημένα μου παιδιά που σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσετε για πρώτη φορά εγώ είμαι Αλεβίτης. Είμαι ένας αληθινός μουσουλμάνος που μεγάλωσα πιστεύοντας στο δίκαιο. Έχω μια ψυχή που μου έδωσε ο Θεός και δεν θα καταπατήσω το δικαίωμα ανθρώπου.

Μπροστά μας έχουμε ένα σημείο καμπής και σε αυτό εσένα νέε ψηφοφόρε σε έχουμε ανάγκη. Με μια ψήφο σου θα βγάλεις την Τουρκία από τις συζητήσεις για τις αιρέσεις γεγονός που προκαλεί πόνο, από την Μέση Ανατολή που έχει μετατραπεί σε βούρκο. Θα πας την Τουρκία εκεί που της αξίζει. Από εδώ και πέρα δεν θα μιλάμε για την ταυτότητα των ανθρώπων αλλά για τις επιτυχίες. Από εδώ και πέρα δεν θα μιλάμε τις διαφορές και τις διχόνοιες αλλά αντιθέτως θα μιλήσουμε για τα κοινά μας και τα κοινά μας όνειρα.

Θα συμμετέχεις σε αυτή την εκστρατεία της αλλαγής; Θα σταθείς δίπλα μου σε αυτή την αλλαγή; Σε αυτό το σύστημα που λέει ‘Αλεβίτης δεν μπορεί’, θα μπορέσεις να πεις πως μπορεί να γίνει το σωστό, το ηθικό, το έντιμο και το ορθό. Θα απλώσεις το χέρι; Είσαι έτοιμος να ξεριζώσεις οριστικά αυτό το σύστημα που προκαλεί διχόνοια; Ελάτε νέοι να ξεπεράσουμε μαζί αυτό το σημείο καμπής. Πιστεύω πως με μια ψήφο θα το ξεπεράσουμε και σας εμπιστεύομαι. Αγαπημένοι νέοι σας φιλώ στα μάτια».

Ο Ερντογάν δεν ακούει τα προβλήματα του λαού του

Την ίδια ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι «η οικονομία πάει καλά. Δεν χρεοκοπήσαμε» και τονίζει ότι «με το τουρκικό μοντέλο οικονομίας, θα γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο»:

Χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε: «Λένε να αυξήσουμε τα επιτόκια. Όχι, δεν θα το κάνουμε αυτό. Θα μειώσουμε  τα επιτόκια. Τι έγινε χρεοκοπήσαμε ; Όχι! Ο πληθωρισμός σιγά σιγά πέφτει. Εντάξει σήμερα ο πληθωρισμός  δεν είναι σε καλά επίπεδα αλλά ήταν σε υψηλότερα επίπεδα. Αλλά μειώνεται και θα συνεχίσει. Διότι ο στόχο μας δεν είναι χαμηλά επιτόκια και υψηλό πληθωρισμός, αλλά αντιθέτως χαμηλά επιτόκια και μεγάλες επενδύσεις.
Όλοι στον κόσμο μιλάνε για ένα μοντέλο οικονομίας κι εμείς μιλάμε για το τούρκικο μοντέλο και θα γίνουμε ένα παράδειγμα στον κόσμο».

Οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία και για τη Σουηδία

Εν τω μεταξύ, ο υπ. Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Όστι, καλεί την Τουρκία να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το συντομότερο δυνατόν:

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global μετέδωσε την δήλωσε του Τζέιμς Όστι ως εξής: «O υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Όστι ανακοίνωσε πως επιθυμεί την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ πριν τον ερχόμενο Ιούλιο. Ο Όστιν δήλωσε πως είναι σημαντικό η Τουρκία να πάρει μια γρήγορη απόφαση.
Ο Όστιν τόνισε πως η Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ πρέπει να διαθέτει σύγχρονα αμυντικά μέσα. Ο αμερικανός υπουργός ανέφερε πως δεν μπορεί να προβλέψει για το πότε η Τουρκία θα αποφασίσει για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Αλλά τόνισε πως ‘είναι σημαντικό να πάρουν την απόφαση σύντομα’».

Εκτόξευση τορπίλης από τουρκικό μη επανδρωμένο σκάφος

Συνεχίζει να τάζει όπλα στους Τούρκους η κυβέρνηση. Αυτή τη φορά η Άγκυρα ετοιμάζει μεγάλο στόλο με μικρά μη επανδρωμένα σκάφη, τα οποία θα πραγματοποιούν μαζικές και αιφνιδιαστικές επιθέσεις

Χαρακτηριστικά το τηλεοπτικό δίκτυο A Haber μετέδωσε: «Άλλη μια επιτυχία στην αμυντική βιομηχανία. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε εκτόξευση τορπίλης από ένα μη επανδρωμένο σκάφος και η ανακοίνωση έγινε από τον πρόεδρο της Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ. 

Έτσι πραγματοποιήθηκε η πρώτη βολή με τορπίλη από το μη επανδρωμένο σκάφος ΜΙR. Το ΜΙR IDA το οποίο χρησιμοποιήθηκε με στόχο την αντιμετώπιση υποβρύχιων απειλών τώρα απέκτησε επιπλέον δυνατότητες. Με το σύστημα τορπίλης της ΑSELSAN πραγματοποιήθηκε η βολή με την τορπίλη και αυτό επετεύχθη με τον έλεγχο όλης τη επιχείρησης από το κέντρο επιχειρήσεων που υπάρχει στη στεριά».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Επισκέφθηκε φυλάκια στο Καστελλόριζο

Ο υπουργός αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη και τους οπλίτες και τους ευχαρίστησε για την …