Σαλβίνι προς Γεραπετρίτη: Καταβάλλεται ύψιστη προσπάθεια για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους

«Ο Ματέο Σαλβίνι διαβίβασε στον Έλληνα συνάδελφό του μήνυμα εγγύτητας και εκτίμησης για τη διαχείριση μιας ιδιαίτερα κρίσιμης φάσης, όπως είναι εκείνες που ακολουθούν κάθε σιδηροδρομική τραγωδία».

Μετά τη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού αρμόδιου για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Σαλβίνι, το ιταλικό υπουργείο Υποδομών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται, «ο Ματέο Σαλβίνι διαβίβασε στον Έλληνα συνάδελφό του μήνυμα εγγύτητας και εκτίμησης για τη διαχείριση μιας ιδιαίτερα κρίσιμης φάσης, όπως είναι εκείνες που ακολουθούν κάθε σιδηροδρομική τραγωδία».

«Ο Ιταλός υπουργός επανέλαβε ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται στην Ελλάδα από τον ιταλικό όμιλο Ferrovie delle Stato είναι ύψιστη - και διαμέσου της εταιρίας Hellenic Train που ελέγχει - και λόγω του ενδιαφέροντος της ιταλικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με την Αθήνα για τη βιωσιμότητα των μεταφορών».

«Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν να συναντηθούν προσωπικά για να εμβαθύνουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», καταλήγει η ιταλική ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το υπουργείο Υποδομών στη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για ενίσχυση των διακρατικών σχέσεων στο πεδίο των μεταφορών, ενώ ο Ιταλός υπουργός μετέφερε τη βούληση του ομίλου Ferrovie di Stato να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες στους επιβάτες των ελληνικών σιδηροδρόμων υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι στις 18 Ιανουαρίου 2017 υπεγράφη, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group (FSI), η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε στην FSI, έναντι συνολικού τιμήματος ευρώ 45 εκατ. ευρώ. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 ολοκληρώθηκε η πώληση και μεταβίβαση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στην FSI και εντάχθηκε στον ιταλικό όμιλο.

O κρατικός όμιλος FSI αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία στην Ευρώπη, και δραστηριοποιείται ήδη στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία. Ο όμιλος FSI απασχολεί πάνω από 75.000 εργαζόμενους. Σε ετήσια βάση εξυπηρετούνται 830 εκ. επιβάτες και μεταφέρονται 50 εκ. τόνοι εμπορευμάτων.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για το Πάσχα: Η σκέψη μας, στους αδύναμους και στους ένστολους

Στην Τήνο βρίσκεται για τις ημέρες του Πάσχα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης Το μήνυμα για …